Válogatott játékosok és új vezetőedző az MTK csapatában

Lassan véglegessé válik az MTK Budapest NB I-es női röplabdacsapatának játékoskerete, illetve a szakmai stáb összetétele, adta hírül az egyesület honlapja. A fővárosi együttes szakmai munkájáért a továbbiakban a Békéscsabáról érkező Tóth Gábor felel, és a kék-fehéreknél folytatja pályafutását Kötél Zsanett, Takács Bernadett és Takács Doroti is.

Változás történt az MTK szakmai stábjában, ugyanis Alberto Salomoni és Leiszt Máté a bajnok Békéscsabánál folytatja a pályafutását.
Szerettük volna folytatni a közös munkát Albertóékkal, de a Békéscsaba ajánlatával, az általa kínált lehetőségekkel egyszerűen nem tudunk versenyezni – mondta Nyári Virág, a röplabdaszakosztály vezetője az egyesület honlapjának. – Az mindenesetre pozitív visszajelzés, az itt végzett munka elismerése, hogy Albertót nevezték ki a válogatott szövetségi kapitányává, ráadásul Máté is a nemzeti csapat mellett dolgozhat.”
A vezetőedzői feladatokat a jövőben Tóth Gábor látja el. A fiatal, ambiciózus szakember – aki játékosként is letette a névjegyét – épp a Békéscsabánál, Szasa Nedeljkovicstól tanulhatta el a szakma fortélyait, és bajnoki címet, valamint kupagyőzelmet is ünnepelhetett az előző szezonban. A tervek szerint Gábor munkáját a francia Jerome Dumas segítheti másodedzőként, de vele még folyamatban vannak a tárgyalások.

Az alaposan megcsappant játékoskeretet sikerült minőségi igazolásokkal megerősíteni: kék-fehérben folytatja pályafutását Kötél Zsanett, a magyar válogatott feladója, Takács Bernadett, a Jászberénytől érkező négyes ütő, illetve Takács Doroti, aki szintén pályára léphetett már a nemzeti csapatban. Rajtuk kívül többnyire továbbra is fiatal, magyar tehetségekre támaszkodik a szakosztály. A lányok augusztus 14-én kezdik meg a felkészülést.

Az MTK Budapest játékoskerete a 2017/18-as szezonra:
Deli Zsófia, Godó Panni (Békéscsabai RSE), Hajek-Nagy Fanni, Horváth Zita, Kis Rebeka (Közgáz SC), Kovács Lilla (UTE), Kötél Zsanett (Gödöllői RC), Lesi Olívia, Nyuka Noémi (Palota RSC), Szalai Anna, Takács Bernadett (Jászberényi RK), Takács Doroti (Gödöllői RC)
Szakmai stáb:
Tóth Gábor (vezetőedző), Tímár Edit (utánpótlásedző), Benkóné Kőrös Mária (utánpótlásedző), Rédei Liána (utánpótlásedző), Páling Anett (utánpótlásedző) Barkóczi Barna (masszőr), dr. Szikora Gyula (csapatorvos), Nyári Virág (szakosztály-igazgató)