EYOF: Másfél szettig partiban az oroszokkal

Ahogyan az várható volt, az Eb-címvédő Oroszország ellen is vereséget szenvedett női junior válogatottunk a Győrben zajló Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Azonban a mieink az első szettben végig, valamint a harmadik játszma közepéig tartani tudták a lépést a sokkal esélyesebb ellenféllel szemben.

 

NŐI RÖPLABDA EYOF, GYŐR
Magyarország – Oroszország 0:3 (–20, –9, –15)
Győr, Egyetemi sportcsarnok, 800 néző. V: Simbari (olasz), Geldof (holland).Magyarország: Kotormán 1, Glemboczki 2, Szedmák 5, Mihály 9, Kökény 1, Ambrosio 4. Csere: Pap (liberó), Kundrák, Sebestyén, Kalmár, Körtvélyessy 4, Tettamanti. Szövetségi kapitány: Csizmadia Szabolcs.

Oroszország: Rubej 1, Zvereva 7, Pusina 3, Jakusina 15, Sevcsuk 10, Pipunyirova 7. Csere: Sepeleva (liberó), Raszputnaja 1, Szoboleva 5, Bogovszkaja 3. Szövetségi kapitány: Alekszander Karikov.
Az eredmény alakulása: I. játszma: 3:5, 8:6, 10:12,12:16, 18:19, 19:24. II. játszma: 0:6, 1:8, 3:12, 4:16, 6:19, 9:24. III. játszma: 3:2, 4:8, 9:9, 11:14, 14:15, 14:19, 15:24.

 

A fiúk után a lányoknak is az idei korosztályos Európa-bajnok, Oroszország jutott ellenfélül kedden. Ezúttal azonban a lányokon nyoma sem volt a nyitó meccsen tapasztalt megilletődöttségnek, sőt, ez inkább az ellenfélen érződött, s ennek köszönhetően az első technikai szünetben kettővel vezettek a mieink. Persze nem sokáig, mert aztán kidomborodott az oroszok nagyobb tudása, s a második pihenőben már négy pont volt a javukra. Azonban a mieink ekkor sem hagyták magukat, s a zsúfolásig telt fél lelátó (a ketté osztott csarnok egyik felében rendezik a fiú, a másikban a női mérkőzéseket) legnagyobb örömére sikerült egy pontra visszazárkózniuk. Sajnos ennél közelebb nem jutottak, mert a végjáték az oroszoké volt, de így is húszig jutottak a mieink (20:25).

Sajnos a második játszma viszont nem egészen úgy kezdődött, ahogy szerettük volna. Úgy volt 1:8 az első szünetben, hogy az egyetlen pontunk egy rossz orosz nyitásból született. Csizmadia Szabolcs be is hozta Kalmár Viktóriát, de sajnos a gyenge nyitásfogadás miatt alig-alig jutott el hozzá feladni való labda. Aztán Szedmák Réka törte meg a rossz sorozatot, de sajnos ezzel sem indult meg felfelé a csapat. A végén pedig sajnos még a tízből sem tudtunk kijönni (9:25).

Új szett, új esélyek, ezúttal jobban kezdtek a mieink, s 1:0-ra, valamint 3:2-re vezettek is, de aztán jött egy ötpontos orosz sorozat, és ezzel megint futhattunk az eredmény után. De futottak is a lányok becsülettel, így aztán Mihály Dorka ászával 9:9-nél egyenlítettek. Ezután egy darabig fej fej mellett haladtak a csapatok, de aztán Zvereva szerváival megint meglépett az ellenfél. Újabb két Mihály ponttal sikerült még egyszer visszazárkózni, de a második szünet után végleg megléptek és ezzel eldőlt a mérkőzés sorsa is (15:25). Ettől függetlenül, a mai teljesítménnyel lehet keresnivalója a mieinknek a szerdai, Szlovénia elleni meccsen, s az a siker azt is jelentené, hogy hatodiknál rosszabb helyen nem végez a csapat.

 

Csizmadia Szabolcs: – Az első szettben úgy játszottunk, ahogy tegnap a szerbek ellen befejeztük a meccset és a harmadikban is tartottuk a lépést, ameddig fizikálisan bírtuk. A második játszmáért kár, ott egész egyszerűen nem találtuk a megoldást. Ettől függetlenül, ha holnap Szlovénia ellen ilyen mentalitással tudnak játszani a lányok, akkor nagyon szép eredményt érhetünk el.

 

A csoport másik meccsén:
Szerbia – Szlovénia 3:0
A csoport állása: 1. Oroszország 6 pont (6:0), 2. Szerbia 6 (6:0), 3. Szlovénia 0 (0:6), 4. Magyarország 0 (0:6)

A másik csoportban:
Olaszország – Fehéroroszország 3:2
A csoport állása: 1. Fehéroroszország 7 (3 mérkőzés, 8:3), 2. Olaszország 5 (2, 6:2), 3. Németország 3 (2, 3:3), 4. Hollandia 0 (3, 0:9)