Ljubljanától Zánkáig – frissült a strandröplabda ranglista

Két B-kategóriás strandröplabda versenyt is rendeztek a hétvégén: szombaton (és másnap vegyesben), Zánkán a Breakout második fordulóját, vasárnap pedig a BME sporttelepen a SportPont Spontán negyedik versenyét. Az ezeken megszerzett pontszámok a dunaújvárosi ob-forduló kiemelése miatt voltak fontosak. De nemzetközi versenyeken is indultak versenyzőink.

 

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Breakout Beach Tour Zánkai fordulóját szombaton férfi/női, vasárnap pedig vegyes kategóriában. A verseny ismét megkapta a “B” kategóriás besorolást, így a versenyzők tovább gazdagíthatták országos pontjaikat. Az agárdi forduló után ismét sok páros nevezett, számszerűen 58.

Szombaton betelt a 16-os tábla mind férfi mind női kategóriában és a győzteseknek a kiegyenlített mezőny mellett a tűző napsütéssel és forrósággal is meg kellett küzdeniük. A meleggel folytatott küzdelemben a szervezők segítették a versenyzőket mind a két nap hideg vízzel és friss gyümölcsökkel a verseny folyamán. A hölgyeknél Horváth Dóra és Tóth Laura diadalmaskodott és előzte meg a Májusi Dóra, Németh Zsófia duót, akik második és a Kende Szilvia, Molnár Laura kettőst, akik harmadik helyen végeztek. A férfiaknál Lakics Bence és a korábbi kétszeres bajnok dr. Horváth Balázs páros nyert a szombati játéknapon, a Lukács Róbert, Kovács Boldizsár és Oszlányi Simon, Leiner Zsolt kettősők előtt.

Vasárnap 26 páros indult vegyes kategóriában. Szintén nagy hőség fogadta ezen a játéknapon is a versenyzőket, akik közül a Horváth Dóra, Szabó Gergő páros állta legjobban a sarat és utasította maga mögé a többi csapatot. Második helyen végzett a Szalontai Petra, Lukács Róbert páros, míg a dobogó harmadik fokára a Németh Zsófia, Balla Róbert páros állhatott fel.

A szervezők a két nap folyamán különdíjakat is osztottak, amelyeket a következő nevezők nyertek el: szombaton a legjobb játékos Horváth Dóra és Lukács Róbert a leglelkesebb játékos különdíját pedig Brányi Alexandra és Krankovits Tamás nyerte el. Vasárnap Győri Panni és Szabó Gergő lett a legjobb, Kovács Kata és Pető Levente pedig a leglelkesebb. A két nap alapján összetettben a legeredményesebb női játékos Horváth Dóra, a legeredményesebb férfi játékos pedig Lukács Róbert lett – állt a főszervező, Bartók Tamás összefoglalójában.

Breakout Beach Tour, Zánka
Férfiak, végeredmény:
1. Lakics Bence / Horváth Balázs
2. Lukács Róbert / Kovács Boldizsár
3. Oszlányi Simon / Leiner Zsolt
4. Marton Tamás / Szalai Tamás
5. Krankovits Tamás / Szabó Gergely
6. Zsembrovszky Dávid / Mike Szabolcs
7. Takács Ádám / Takács Mátyás
8. Kózel Miklós / Kelemen Péter
9. Pető Levente / Kun Tamás
10. Varga Tamás / Arbell Oren
11. Kajtár Szilárd / Rózsa Dániel
12. Filius István Zoltán / Bitó Attila
13. Kovács Roland / Sallai István
14. Szabó Márton / Tóth Krisztián
15. Eke Péter / Böcz Dávid
16. Dóra Bence / Keresztes László

Nők, végeredmény:
1. Horváth Dóra / Tóth Laura
2. Májusi Dóra / Németh Zsófia
3. Kende Szilvia / Molnár Laura
4. Haász Judit / Tóth Rozita
5. Győri Panni / Dénesi Dalma
6. Brányi Alexandra / Szokol-Humay Dea
7. Császár Norina / Lászlop Alexandra
8. Szikszai Diána / Naszvadi Sára
9. Ghira Zsófia / Győri Laura
10. Takács Flóra / Márki Gabriella
11. Kárnyáczki Kata / Lőrinci Dóra
12. Vrebovszki Daniella / Várkonyi Anikó
13. Kókai Petra / Páli Petra
14. Pálvölgyi Eszter / Nagy Barbara
15. Csapó Anna Viktória / Kristóf Dóra

 

A fővárosban is rangos mezőny gyűlt össze, sőt néhányan voltak, akik mindkét viadalon elindultak. A férfiaknál a 2015-ös bajnok Meszlényi Tamás, a Bagics Balázzsal folytatott rövid „kaland” után ezúttal Molnár Istvánnal indult, s nem akadt legyőzőre. A döntőben Oroszi Tamást és Müller Vilmost múlták felül, míg a bronz a Mike Szabolcs Krekk Zoltán párosnak jutott.

A lányoknál ugyancsak két korábbi bajnok szerezte meg az aranyat: Oláh Vivien sérülése után ugyanis Kiss Viktória, nővérével, Reginával indul, akivel 2013-ban megnyerték az ob-t. Ezúttal Kaszás Nórát és Szokol-Humay Deát győzték le a fináléban, míg a harmadik helyen Török Mercédesz és az idei U20-as bajnok, Harmat Borbála végzett.

SportPont Spontán, Budapest
Férfiak, végeredmény
1. Molnár István, Meszlényi Tamás
2. Oroszi Tamás, Müller Vilmos
3. Mike Szabolcs, Krekk Zoltán
4. Oszlányi Simon, Leiner Zsolt
5. Mészáros Zoltán, Molnár Zoltán
5. Soltész Róbert, Csepregi Ádám
7. Farkas Mihály, Marosi Gábor
7. Tüske Bence, Kovács Sándor
9. Galbáts Iván, Szigeti Szilárd
9. Alberti Krisztián, Szennai Miklós
9. Takács Mátyás, Rafael Nascimento
9. Decker Benjámin, Kósa Dániel
13. Ardon András, Selim Cigerli

Nők, végeredmény
1. Kiss Viktória, Kiss Regina
2. Kaszás Nóra, Szokol-Humay Dea
3. Harmat Borbála, Török Mercédesz
4. Ördög Rita, Koroknai Emese
5. Császár Norina, Lászlop Alexandra
5. Vidovity Zsófia, Tapa Ágnes
7. Juraszik Patrícia, Faragó Anna
7. Páli Petra, Németh Judit
9. Radnóti Andrea, Koller Tímea
9. Eszteró Mercédesz, Kérész Éva
9. Szabó Valéria, Farkas Anita
9. Czene Adrienn, Gubicza Laura
13. Csapó Viktória, Kristóf Dóra
13. Vigh Ivett, Kovács Adél

 

Mindeközben külföldön is szerencsét próbáltak versenyzőink: Dénesi Brigitta és Győri Panni Ljubljanában indultak a női szatellit-verseny selejtezőjében, de sajnos kikaptak attól a szerb párostól, amely egy héttel korábban, Siófokon hetedik lett.

A legutóbbi három bajnoki címet begyűjtő Lakatos Enikő és Lutter Eszter Klagenfurtban indult egy egynapos B-kategóriás osztrák versenyen. A bajnoknők beverekedték magukat az elődöntőbe, azonban ott már sorozatban kellett játszaniuk a meccseket, s az aznapi ötödik, illetve hatodik találkozójukon már nem bírták szusszal, s végül a negyedik helyen zártak, de így is 100 euróval gazdagabban térhettek haza.

Ez utóbbi nem számít bele a magyar ranglistába, a ljubljanai azonban igen, amely így alakult a hétvégi tornák után:

ranglista_egyeni_20170725