Amerikai centerrel lett teljes a Vasas játékoskerete

A Vasas Óbuda bajnoki és Magyar Kupa-ezüstérmes egyéves szerződést kötött a University of Northern Iowa korábbi centerével, Kayla Haneline-nal. A 23 éves játékos érkezésével kialakult a fővárosi együttes 2017/2018-as játékoskerete.

A megszokotthoz képest eggyel több, azaz 15 játékossal vág neki a Vasas Óbuda a következő idénynek – adta hírül a szakosztály honlapja. Ennek fő oka, hogy a korábban kiszemelt centerekkel nem sikerült megállapodni, vagy ha mégis, akkor ők végül más csapatot választottak. Így azonban szükség volt még egy játékosra a pálya közepén, hiszen mint ismert, a csapatkapitány Meredith Hardy mellett Pekárik Eszter és Szedmák Réka is távozott, míg Bodovics Hanna hosszú kihagyás után tér vissza. Mellette csak az újonnan szerződtetett Papp Orsolya és a juniorok közül felkerülő Ambrosio Melani állt rendelkezésre – hozzájuk csatlakozik most Kayla Haneline, aki ötödik osztályos korában kezdett el röplabdázni, és 13 évesen csatlakozott a Lincoln Thunder csapatához. Ezt követően három szezont töltött a Nebraska Impactben, utolsó középiskolai éve alatt pedig a Nebraska Elite-ben játszott. Innen került a University of Northern Iowára, amellyel öt idény alatt háromszor is bejutottak az egyetemi bajnokság rájátszásába. A sportolónőt többször is behívták az egyetemi válogatottba. Kayla elhivatottságát jelzi, hogy ügynöksége, az Elite Volley segítségével megfigyelőként részt vett az amerikai felnőtt nemzeti csapat idei felkészülésén, ahol testközelből nézhette a világbajnoki címvédő válogatott legjobbjait.

A 189 centis center elmondta: mindenképpen olyan együttesbe szeretett volna szerződni, amelyik nemzetközi kupában is szerepel. A Challenge Kupa mellett a Közép-európai Ligára is kihívásként tekint, nagyon szeretne bejutni a legjobb négy közé. A Kay becenévre hallgató játékos hozzátette: a nyár további részét edzéssel tölti, ugyanis szeretne a lehető legjobb állapotban elutazni Magyarországra.