A vasárnapi megnyitó után hétfőn már meccsek az EYOF-on

Július 23-án, vasárnap lesz az ünnepélyes megnyitója Győrben, az Európai Ifjúsági Olimpiai fesztiválnak, amelynek programjában a röplabda is szerepel. Házigazdaként mindkét magyar válogatott ott lesz majd a mezőnyben, a mérkőzéseket pedig egy már jól bejáratott helyszínen, a Széchenyi István Egyetem sportcsarnokában rendezik.

 

A mieinknek ismerős a helyszín, hiszen tavaly a női junior Európa-bajnokságot és a korosztályos MEVZA-tornát, illetve idén a junior Eb-t is itt rendezték. Főleg a fiúk számára lesz kedves a helyszín, hiszen ők decemberben megnyerték az MEVZA-t, s az akkori csapathoz képest nincs is túl sok változás a keretben: Csizmadia Tamás, Flachner Dániel, Fülöp Péter, Hartyányi Gergő, Horváth Kristóf, Kiss Marcell, Kiss Máté, Lukács Zalán, Móró Ákos, Szabó Barna, Szabó Bence és Szabó Márton alkotja Tomanóczy Tibor szövetségi kapitány csapatát, akinek ezúttal is Demeter András másodedző, illetve Balázs István masszőr segíti a munkáját.

A lányoknál a decemberi MEVZA és a januári, jászberényi Eb-selejtezős csapat adja a keret zömét, de például Kotormán Réka és Szedmák Réka tagja volt a tavalyi junior Eb-n szereplő csapatnak is. Csizmadia Szabolcs szövetségi kapitány a következő játékosoknak szavazott bizalmat: Ambrosio Melani, Glemboczki Zóra, Kalmár Viktória, Kökény Petra, Körtvélyessy Réka Luca, Kotormán Réka, Kundrák Eszter, Mihály Dorka, Pap Dorka, Sebestyén Flóra, Szedmák Réka és Tettamanti Virág. A kapitány munkáját Szabados István technikai vezető és Töviskés Ákos masszőr segíti még.

A nyolc csapatos tornákon az idei korosztályos Európa-bajnokság első hét helyezettje és házigazdaként a magyar válogatott vehet részt. A csoportbeosztást is az Eb-k sorrendje határozta meg: az egyik csoportban a kontinensviadal 1., 4., 5. helyezettje és a magyar csapat, a másikba pedig a 2., 3., 6. és a 7. kapott besorolást. A fiúk így az Európa-bajnok Csehországgal, Oroszországgal és Lengyelországgal kerültek egy négyesbe, a lányoknak pedig Szerbia, Oroszország és Szlovénia lesz az ellenfelük.

A csoportmeccseket hétfőtől szerdáig rendezik, ahonnan az első kettő az elődöntőbe jut, a harmadik és negyedik pedig az 5-8. helyért játszhat. Egy napos szünetet követően pénteken jönnek az elődöntők, szombaton pedig a helyosztók, azaz függetlenül az elért eredménytől minden válogatott öt meccset vív.

 

A magyar csapat csoportmeccsei, fiúk:
Július 24. 16:30 Magyarország – Oroszország
Július 25. 16:30 Magyarország – Csehország
Július 26. 16:30 Magyarország – Lengyelország
Lányok:
Július 24. 19:10 Magyarország – Szerbia
Július 25. 19:10 Magyarország – Oroszország
Július 26. 19:10 Magyarország – Szlovénia

A mérkőzések minden nap 11:30, 14:00, 16:30 és 19:00 órakor kezdődnek a tervek szerint a fiúknál, míg a lányoknál tíz perccel később.

A győri EYOF komplett programja ITT!