WGP: Mexikó ellen sem hibáztunk, a csoport élén a válogatott

Harmadik mérkőzését is megnyerte a Mexikóban túrázó női válogatottunk, amely ráadásul szettveszteség nélkül abszolválta a házigazdák elleni találkozóját. Csapatunk ezzel a sikerrel a harmadik vonal élén áll. Folytatás: jövő pénteken, Venezuelában, ismét Mexikó ellen.

 

Női röplabda World Grand Prix, 1. kör, 3. forduló
Mexikó – Magyarország 0:3 (21, 22, 18)

Aguascalientes (Mexikó), 2000 néző. V: Porvaznik (szlovák), Carbajal Mozzo (uruguayi).

Mexikó: Sanay 2, Rangel 9, Carranza 4, Sainz 10, Urias 5, Valle 9. Cs: Lopez, Robles (liberók), Segura Maldonado 4, Maldonado, Rios, Vallejo Mendoza. Szövetségi kapitány: Francisco Cruz.
Magyarország: Tálas 4, Dobi 9, Liliom 7, Nagy E. 7, Szakmáry 14, Dékány 9. Cs: Szpin, Kötél (liberók), Pallag. Szövetségi kapitány: Alberto Salomoni.
Az eredmény alakulása: I. játszma: 2:4, 5:4, 6:8, 9:9, 14:16, 17:22, 20:24. II. játszma: 4:1, 5:4, 8:7, 8:10, 13:13, 13:17, 19:19, 20:23, 22:24. III. játszma: 8:7, 8:10, 10:14, 13:16, 13:20, 16:24.
Ahogyan az várható volt, telt ház várta válogatottunkat az utolsó, házigazda elleni találkozóján. A lányok azonban nem hatódtak meg a szép számú nézőseregtől, hanem ezúttal is magabiztosan kezdték az eddigi legnehezebbnek ígérkező meccsen, az ugyancsak két győzelemmel álló Mexikóval szemben. Egyszer-egyszer vezettek ugyan a hazaiak, de a játszma nagy részében a mieinknél volt az előny és a második technikai szünetet követően az ezúttal is remeklő Szakmáry Gréta vezérletével, öt ponttal is sikerült meglépni. Egy időkérés után ugyan még visszakapaszkodtak háromra a házigazdák, de így is négy szettlabdája volt a mieinknek, amelyből a másodikat egy hosszú nyitásnak köszönhetően értékesítették a lányok (21:25).

A második szettet a mexikóiak kezdték jobban, rögtön az elején hárompontos előnybe kerültek, de aztán felébredtek a mieink, s 6:6-nál már egyenlő volt az állás, a technikai szünet után pedig kettővel is megléptek a mieink. Bár, 13:13-nál egy labdamenet erejéig utolérték a mieinket a hazaiak, ezt követően Szakmáry nyitássorozatával négyszer is eredményesek voltak. Ezután sem hagyták azonban magukat a hazaiak, s sikerült is kiegyenlíteniük, így aztán izgalmas végjátéknak néztünk elébe. Pallag Ágnes állt be nyitni, s megint sikerült hárommal ellépni, ami végzetesnek bizonyult, annak ellenére, hogy egyszer feljöttek egyre. Alberto Salomoni időkérése azonban jókor jött, s mivel kétszer ismét e mieink szereztek pontot, ez egyben már a játszma megnyerését is jelentette (22:25).

A harmadik felvonásban sokáig fej fej mellett haladt a két csapat, de többnyire a mieink álltak jobban, leszámítva a technikai időt. Ezután viszont Tálas Zsuzsi nyitásaival azonnal fordítottunk, sőt, kettővel is megléptünk, sőt a második szünetet megelőzően négy pont is volt már a különbség. Olajozottan működött a mieink csapatjátéka, aminek köszönhetően a második szünet után már hét ponttal is vezettünk, ez pedig már behozhatatlannak bizonyult: a végén nyolc meccslabdája volt a csapatnak, amelyből a harmadik egy hosszú nyitás lett (18:25). Újabb győzelmével óriási lépést tett válogatottunk az elődöntőbe kerülés felé, s jelenleg vezeti a csoportot.

MESTERMÉRLEG:
Alberto Salomoni:
Nagyon büszke vagyok a lányokra. Köszönöm a munkát az egész stábnak, nemcsak az itt lévőknek, hanem azoknak is, akik otthon dolgoztak velünk, értünk. Azt gondolom, megérdemeltük, hogy megnyerjük a hétvégét. A meccs előtt azt mondtam a játékosoknak, hogy ne foglalkozzanak a közönséggel, a saját játékukra koncentráljanak, és ez sikerült. A célunk a négyes döntőbe jutás, két meccset ehhez meg kell nyernünk. De győztes mentalitású csapat vagyunk, az a cél, hogy mindhármat megnyerjük…