Válogatott-morzsák (2. rész): Glemboczki Zóra

Glemboczki Zóra a békéscsabai különítmény tagjaként erősítette az U18-as magyar női röplabda-válogatottat a múlt hétvégi jászberényi EB-selejtezőn. Zóra nevének eredetéről, tanulmányairól és természetesen a röplabdával kapcsolatban is beszélt Nekünk visszapillantó sorozatunkban.

– Érdekes keresztnév, mégis mi a háttere?
– A családban minden nőt így hívnak. A Zóra egy szerb eredetű név, jelentése hajnal. Ugyanis szerb származású a családunk, igaz nem járunk vissza, a rokonság már a nagyon régi időkre vezethető vissza.

– Akkor beszéled a szerb nyelvet.
– Nem. Viszont angolból már van egy középfokú nyelvvizsgám, nyáron pedig tervezem, hogy franciát is leteszem. Tízedik osztályos vagyok, két évem mondjuk még van bőven rá. Idővel majd jogot szeretnék tanulni.

– Mi volt a legnagyobb röplabdás élményed?
– A hétvégi jászberényi selejtező torna. Ennyi ember előtt nagy élmény volt játszani. A szüleim is kint voltak az eseményen, akik sokat segítenek nekem. Maximálisan támogatnak a játékot illetően.

– Szerinted odaférhetsz a Békéscsaba csapatának keretébe?
– Szerintem igen, ezért játszok rendszeresen a junior bajnokságban, illetve edzek rendszeresen. Sok a fiatal a felnőtt keretben, eljön majd az én időm is egyszer.