Zágrábban lesznek a női válogatottunk vb-selejtezői

A CEV értesítette a Magyar Röplabda Szövetséget, hogy a május 30. és június 4. között esedékes női világbajnoki selejtezők helyszíne Zágrábban lesz.

Ez nyilvánvalóan jó hír a magyar szurkolók számára, hiszen a horvát főváros azért sokkal könnyebben elérhető, mint mondjuk a tengerparti Rovinj, ahol 2014-ben rendezték a selejtezőket, s amely még felmerült lehetőségként. A mérkőzések helyszíne a Bojan Stranic sportcsarnok lesz, ahol a mieink a házigazdákon kívül Oroszországgal, Görögországgal, Ausztriával és Grúziával mérik össze erejüket. A csoportból az első helyezett jut ki a világbajnokságra, míg a másodikak egy újabb csoportkört játszanak augusztusban, ahonnan két csapat jut még tovább a 2018-ban, Japánban megrendezésre kerülő világbajnokságra.

Férfiválogatottunk Észtország fővárosában, Tallinban, a Kalev sportcsarnokban meccsel majd május 23. és 28. között a hazaiakkal, Oroszországgal, Montenegróval, Romániával és Koszovóval. Innen is a csoportgyőztes jut ki az olasz–bolgár közös rendezésű vb-re, ahol a másodikak újabb fordulójából pedig további egy csapat lehet még ott.

Most már csak a szövetségi kapitányok hiányoznak a válogatottak éléről, de rövidesen az ő személyükre is fény derül. Az MRSZ Szakmai Kollégiumának ugyanis január 20-ig kell megtennie javaslatát, hogy mely három-három szakembert tartja a legalkalmasabbnak a jelöltek közül. Ezt követően pedig legkésőbb január 31-ig a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége dönt arról, hogy mely trénerekkel kezdje meg a tárgyalást a szövetség.