Harc az elemekkel, a nyíregyházi ob-fordulón

A 16-os főtábla mérkőzéseit rendezték meg Nyíregyházán, a strandröplabda országos bajnokság második napján, ahol a legjobb hatig rendezték meg a mérkőzéseket szombaton. A múlt heti, tatai forduló győztesei ugyan egyenes ágon már az elődöntőbe is bejutottak, az ezüstérmesek viszont vigaszágra kerültek, a bronzérmesek pedig már el is búcsúztak a versenytől.

 

Szakadó eső köszöntötte a főtábla mezőnyét szombat reggel Nyíregyházán, többen is aggódva kérdezték, hogy egyáltalán lesznek-e mérkőzések. Azonban attól, hogy nem volt tipikus strandidő, a meccsek még lezajlottak. Dél környékén aztán az esőt erőteljes szél váltotta, délután aztán kisütött a nap, s egycsapásra rekkenő meleg lett.

Ami a férfiak mezőnyét illeti, a múlt heti, tatai győztes Bán Viktor és Rozgonyi Bálint, illetve a bajnoki címvédő Bagics Balázs, és a két évvel ezelőtti bajnok Meszlényi Tamás jutott be egyenes ágon az elődöntőbe. Az első helyen kiemelt Kiss Dánielre és Takács Gergelyre, illetve a ranglistavezető Soós Izsákra, és párjára, Kiss Nicholasra még egy meccs vár a négy közé kerülésért. Előbbieknek Farkas Tamás és Koch Norman (ők a múlt heti bronzérmes Jánossy Bálintot és Vocskó Mátét búcsúztatták), utóbbiaknak pedig a múlt heti ezüst után most meglepetésre az első fordulóban a Krekk, Molnár duótól vereséget szenvedő Benkő Balázs és Oláh Botond lesz az ellenfelük.

A nőknél a háromszoros bajnok, s egy hete is győző Lakatos Enikő és Lutter Eszter, valamint a tavalyi ob-n bronzérmes Dégi Barbara, illetve a korábban ezüstig jutó Ancsin Kitti verekedte be magát már az elődöntőbe. Előbbiek ellenfele a múlt heti ezüstérmes Kovács-ikrek (Dóra és Eszter), illetve Juraszik Patrícia és Miklai Zsanett meccsének győztese. Utóbbiak a Nyíregyházán játszó Európa Liga-győztes és Eb-résztvevő Szombathelyi Szandra és Vacsi Evelin (ők az első kiemelt és múlt héten bronzig jutó Szabó Dorkát és Tóth Esztert búcsúztatták), valamint a selejtezőből egészen a legjobb hatig jutó Katona Janka és Sákovics Virág összecsapásának nyertesével játszanak majd a fináléba kerülésért, amelyet vasárnap a nyíregyházi főtéren játszanak majd 17:30-tól.

ferfi_fotabla_szombat

ferfi_fotabla_szombati_eredmenyek

noi_fotabla_szombat

noi_fotabla_szombati_eredmenyek

lebonyolitas_Nyiregyhaza_2017_vasarnap