Beindult az utánpótlás Magyar Kupa strandröplabdában

A hétvégén két korosztályban is megrendezték az utánpótlás Magyar Kupa küzdelmeit: az U16-osok szombaton, Kispesten, az U14-esek vasárnap Tatán mérték össze erejüket. A soron következő hétvégén az U18-asokon a sor, akik Nyíregyházán meccselnek majd az érmekért.

 

Szombaton, Kispesten hét női páros indult, amivel párhuzamosan zajlottak az utánpótlás Budapest Bajnokság küzdelmei is. A győzelmet végül a Petréd Imola, Szabó Zsófia Orsolya összeállítású duó nyerte meg a Bátori Bianka, Gubik Hanna Kettős előtt. A fiúk döntőjében az Éliás Balázs, Busz Barnabás páros nyert Sándor Bernáth és Suba Róbert Márk ellen.

A verseny érmeinek átadására egy prominens személy vállalkozott: az 1976-os montreali olimpián aranyérmes férfi vízilabda-válogatott egyik tagjának, Faragó Tamásnak a személyében.

U16-OS MAGYAR KUPA, LÁNYOK:
1. Petréd Imola, Szabó Zsófia Orsolya
2. Bátori Blanka, Gubik Hanna
3. Kömpf Gréta, Molnár Zsófia
4. Ratkai Panna, Sorompó Kinga
5. Dóka Gréta Anna, Osbáth Nóra
6. Csóri Flóra, Nemes Bori
7. Saáry Blanka, Sógor Petra

FIÚK:
1. Éliás Balázs, Busz Barnabás
2. Sándor Bernáth, Suba Róbert Márk

 

Vasárnap az U14-eseknek rendezték meg a Magyar Kupát, mégpedig Tatán, ahol ezzel együtt zajlottak a felnőtt országos bajnokság első fordulójának küzdelmei is. Itt öt páros mérte össze a tudását.

U14-ES MAGYAR KUPA, LÁNYOK:
1. Csörgi Evelin, Tátrai Zsanett
2. Bánki Borka, Olcsváry Dóra
3. Gubik Hanna, Horn Viktória
4. Csákány Blanka, Cseh Henriett
5. Bozóki Afrodité – Marcz Mira

Fotógaléria a versenyről ITT! (Fotók: Szőcs Pál/SzPortfotók)

 

A soron következő hétvégén Nyíregyháza lesz a helyszíne az U18-asok Magyar Kupa küzdelmeinek. Itt ugyancsak a felnőtt ob-forduló vasárnapi mérkőzései mellett zajlanak majd az események. Eddig öt nevezést vettek nyilvántartásba az MRSZ-ben, de amennyiben valaki nevezett, de nem találja a nevét a listán, az csütörtök reggel 8 óráig jelezheti azt az MRSZ-nél (beach@hunvolley.hu).

U18-AS MAGYAR KUPA, A NŐI INDULÓK NÉVSORA:
Réthelyi Zsófia, Divényi Zita
Vasvári Eszter, Vasvári Zsófia
Petréd Imola, Szabó Zsófia Orsolya
Balogh Zsuzsanna, Juhász Enikő
Rékasi Sára, Szabó Petra