Kialakult a Fatum Nyíregyháza játékoskerete

A korábban már bejelentett Kotormán Réka és Szabó Lili nevével vált teljessé a bajnoki és kupabronzérmes Fatum Nyíregyháza játékoskerete a következő idényre.

Kotormán Réka a Vasasból, Szabó Lili pedig a nyíregyházi utánpótlásból érkezett a felnőtt csapathoz. A két játékost kedden hivatalos sajtótájékoztató keretében mutatták be a szabolcsi megyeszékhelyen.

A Fatum Nyíregyháza négy fronton szerepel a következő szezonban: a bajnokság és a Magyar Kupa mellett a MEVZA Ligában és a CEV Kupában is indul a csapat. Kósa Árpád az egyesület ügyvezetője a Continental Arénában tartott sajtótájékoztatón elmondta: a 14 fős keret kialakult, több játékos szerződtetését már nem tervezik. A fiatalok fejlődését pedig segítheti, hogy sok mérkőzés vár a csapatra a szezonban.

Szabó Lili, a klub sajátnevelésű ütője a Móricz iskolában sajátította el a röplabda alapjait. A felnőtt csapatnál számára az a legfontosabb, hogy sokat tanuljon. Kiemelte, hogy jó röplabdásokkal készülhet, ami segítheti a fejlődését, s természetesen – mint minden játékos – ő is szeretné beverekedni magát a kezdőcsapatba.

A Vasas Óbudától érkezett Kotormán Réka igazi sportos családból származik. Szülei válogatott sportolók voltak, édesapja, Kotormán Attila a kézilabda, édesanyja, Halász Márta pedig a röplabda sportban tette le névjegyét. Réka a Vasas korosztályos együtteseivel mindent megnyert, de a Nyíregyháza lesz az első felnőtt csapata. A fiatal játékos elmondta, hogy az utánpótlás válogatottnál már dolgozott együtt Horváth Andrással, a Fatum vezetőedzőjével, akinek a személye sokat számított abban, hogy Nyíregyházára igazoljon. Kotormán Réka jelenleg az EYOF-ra, azaz Ifjúsági Olimpiára készül a válogatottal.

És, ha már Nyíregyháza: az előttünk álló hétvégén a strandröplabdásoké lesz a főszerep. Az országos bajnokság második fordulóját ugyanis a szabolcsi megyeszékhelyen rendezik. A selejtezőket a strandon, a női és a férfi döntőt viszont már a Kossuth téren tartják, minden bizonnyal szépszámú érdeklődő előtt…