Elkeltek a férfiválogatott liberói: Deák és Pápai is új csapatban

Rutinos játékos hagyta el a Fino Kaposvár rekordbajnok férfi röplabdacsapatát: a válogatott liberó, Deák Márk Kecskeméten folytatja pályafutását. A 26 esztendős, saját nevelésű sportoló 2009 óta volt tagja a somogyi együttesnek, és részese volt az elmúlt évek szép sikereinek. A távozás után nem sokkal kiderült: ki lesz a Fino új liberó játékosa.

Deák 1 éves szerződést kötött az alföldiekkel, és úgy nyilatkozott: alig várja, hogy elkezdődjön a munka, és szeretne bajnokságot, valamint kupát nyerni új együttesével, Sasa Nedeljkovic vezetőedző irányításával.

Időközben eldőlt, hogy az új évadban a Fino színeiben szerepel majd Pápai Péter, aki Kaposváron született, de még soha nem játszott ebben az együttesben. A 24 esztendős, válogatott sportoló az elmúlt évadban a szlovák élvonalban játszott.
„Érdekes, de kaposvári születésűként eddig még soha nem játszottam a Fino színeiben. Utoljára, még 2006-ban, az 1.MCM.RC-ben szerepeltem szülővárosomban az NB I-ben, és úgy gondoltam, hogy 11 év után hazajövök. Az azóta eltelt időszakban megfordultam a Dunaferr, a Sümeg, a Kecskemét, valamint a Komarno csapatában, bemutatkozhattam az utánpótlás és a felnőtt válogatottban is, most pedig nagy öröm, hogy a bajnokhoz igazolhatok. Hogy mit várok a csapattól? A vezetők agyon fiatal együttest alakítanak ki, de én szeretem a kihívásokat, és ha azokat a játékosokat, akikkel tárgyalnak, ide tudják hozni, akkor akár komoly eredményeket is el lehet érni. Mi azon leszünk, hogy kiszolgáljuk a közönséget, és egy olyan röplabdalázat csináljunk a sportcsarnokba, amit az idei döntőben már megtapasztalhattunk.”