Pesti Marcell: “Apa jelenléte abszolút segítség!”

A BL-győztes Nagy Pétertől sokat tanult, fanatikus Édesapja pedig ösztönzőleg hat rá a meccseken. Ő Pesti Marcell, a Kecskemét 16 esztendős röplabdázója, aki idén is Magyar Kupa-döntőt szeretne játszani, csapatát pedig a négy közé várja a bajnokságban.

– Hatalmas tehetségként, nagyon fiatalon robbantál be a magyar röplabda élvonalába. Aki látott a tavalyi Magyar Kupa döntőben játszani, biztos megjegyezte a neved. Azóta mi történt Veled, továbbra is töretlennek érzed a fejlődésed?
– Ugyanúgy csinálok mindent, mint addig. Edzésen maximálisan odateszem magam és érzem, hogy folyamatosan haladok előre. Hozzáteszem: bőven van még hova fejlődnöm és mindig is lesz! Minden meccsből és edzésből próbálok tanulni, remélem meglesz az eredménye.
– Miben segíti, segítette a fejlődésedet Nagy Péter vagy Mészáros Dömötör? A két korábbi klasszissal együtt kezdtétek a szezont a Kecskeméten.
– Nagy Petivel nagyon érdekes volt a helyzet, hiszen az ő posztján játszom, így amíg itthon volt, rengeteg dolgot tudtam ellesni tőle. Peti pár hete Romániába igazolt, igyekszem pótolni őt, amennyire csak tőlem telik.
– Mire lehet képes idén a Kecskemét? A kupaelődöntőben a Pénzügyőr következik, a bajnokságban pedig az alapszakasz hajrája.
– Konkrét célokat fogalmaztunk meg idén is: szeretnénk a döntőbe jutni a Magyar Kupában, a bajnokságban pedig a négy között végezni. Nyilván minél fényesebb az érem, annál jobb…
– Röplabdás berkekben köztudott, hogy Édesapád, Ambrus, hatalmas drukkere a kecskeméti csapatnak. Gondolom a vasárnapi ebédnél is gyakran esik szó a röplabdáról…
– Nem csak akkor! Legyen bármilyen meccs, sokat beszélünk róla előtte. Mi lesz, hogy állunk fel és persze, hogyan győzhetünk…
– Számodra hogyan hat az ő jelenléte, teher vagy segítség?
– Abszolút segítség! Szeretem, ha apa ott van a meccseinken, mert mindig feldobja a hangulatot. Úgy vettem észre egyébként, hogy nemcsak én, hanem mindenki örül, ha apa ott van és biztat bennünket.
– Pesti Marcellt mikor láthatjuk a felnőtt válogatott mezében?
– Ezt ne tőlem kérdezze… Addig még sok a teendő! Természetesen azon vagyok, hogy pár éven belül sikerüljön beverekedni magam a keretbe a “nagyok” közé, és elismerést szerezzek a hazámnak. Ez nagy célom és küzdeni fogok érte!