Olasz ütő a Vasas Óbuda csapatában!

Az olasz másodosztály bajnokától, a Lardini Filottranótól szerződtetett négyes ütőt a Vasas Óbuda női röplabdacsapata. A 21 éves Elena Cappelli egyéves szerződést írt alá a fővárosiakkal – adta hírül a szakosztály hivatalos honlapja.  

A fiatal, 187 centiméteres ütőjátékos 11 évesen kezdett röplabdázni szülővárosa, a toszkánai Poggibonsi együttesében. Ezt követően 15 esztendősen került a Club Italiába, mely a tehetséges utánpótlás-játékosok gyűjtőklubja. Cappelli, aki az előző idényben nemcsak az olasz első osztályba jutott fel együttesével, hanem a másodosztályú együttesek számára kiírt kupasorozatot is megnyerte.

Ugyan voltak nagyon jó ajánlataim Olaszországból is, úgy gondoltam, eljött az idő, hogy kipróbáljam magam egy másik országban, másik kultúrában is, ezért döntöttem a Magyarországra szerződés mellett” – nyilatkozta Cappelli, aki a 2013-as utrechti Európai Ifjúsági Olimpián ott lehetett az olasz válogatottban, méghozzá, liberóként – kiemelkedő tehát mind a nyitásfogadása, mind a mezőnymunkája.