Új helyszínen az új megmérettetésre

Két hetes szünet után hétfőtől folytatja a felkészülést női válogatottunk a soron következő megmérettetésre, a júliusi World Grand Prix-ra. A világbajnoki selejtezőkhöz képest a keretben és a színhelyben is volt változás.

 

Ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor úgy kellene fogalmaznunk, hogy a válogatott 12 fős B kerete már a múlt héten is Alberto Salomonival készült, s közülük többen is – így Ludmán Réka, Pekárik Eszter és Tóth Fruzsina – maradtak az A keretben. Ezen kívül csatlakozott a talpsérüléséből felépülő Tálas Zsuzsanna is a csapathoz. A vb-selejtezőkhöz képest viszont Kötél Zsanettel, Kalotai Zsófiával és Leidgeb Noémivel csökkent a létszám.

A felkészülés színhelyében is komoly változás történt: a százhalombattai szálláshoz és az Érd Arénához képest jelenleg Szigetszentmiklóson készül a csapat, a városi sportcsarnokban, amelynek közvetlen közelében van a szállás is. A lányok egyáltalán nem bánták a környezetváltozást.

„Érden is jól éreztük magunkat, de itt a szállásunk is nagyon jó. Kényelmes, légkondícionált szobáink vannak, és tényleg csak egy karnyújtásnyira van a csarnoktól – mondta el ezzel kapcsolatban Szakmáry Gréta, aki a két hetes szünetet kihasználva a német bajnokhoz szerződött Békéscsabáról –, így gyakorlatilag elenyésző az utazással eltöltött idő. A csarnok is nagyon tetszik nekünk, csak a hőség lehetne egy kicsit mérsékeltebb, mert nagyon melegünk van az edzések alatt.”

Ez utóbbihoz persze lehetett egy kis köze Alberto Salomoninak is, aki alaposan megdolgoztatja a lányokat Kőnig Gábor, Leiszt Máté, Nacsa Gábor és Tóth Gábor segítségével. A csapat mindenesetre gőzerővel készül a World Grand Prix-ra, ahová július 4-én utazik majd el a keret, s először Mexikóban a házigazdákkal, Ausztráliával és Trinidaddal, majd egy héttel később Venezuelában a hazaiak mellett Mexikóval és Algériával méri össze erejét. Amennyiben a mieink a nyolc tagú csoportban az első három között végeznek, akkor a túra az ausztráliai döntővel folytatódik.

 

A női válogatott kerete:
Bleicher Réka
(feladó), Dékány Bernadett (ütő), Dobi Edina (center), Kötél Dóra (liberó), Liliom Rita (ütő), Ludmán Réka (ütő), Nagy Eszter (center), Pallag Ágnes (ütő), Pekárik Eszter (center), Soós Nikolett (ütő), Szakmáry Gréta (ütő), Szpin Renáta (liberó), Tálas Zsuzsanna (feladó), Tóth Fruzsina (liberó), Villám Lilla (ütő)