Két sima és két fordított Lipóton – az új ranglista

Vasárnap befejeződött a lipóti élményfürdőben megrendezett A-kategóriás strandröplabda-verseny, amely beleszámít az országos bajnokság kvalifikációjába is. A nőknél a két veretlen páros játszotta a finálét, a férfiaknál viszont mindkét ágon a vigaszágas csapatok kerültek döntőbe.

 

Amint azt tegnapi cikkünkben is írtuk, a férfiaknál az egyik ágon Kiss Dániel és Takács Gergely játszhatta az elődöntőt Hajós Artúrral és Stréli Bencével, míg a másikon Kiss Nicholas és Soós Izsák azzal a Farkas Tamással és Koch Normannal csatáztak, akiket egyszer már legyőztek. Utóbbiaknak sikerült a visszavágás és a másik meccsen is a vigaszágas páros győzött, ugyancsak a harmadik játszmában. A bronzmeccset aztán Takács Geriék nyerték, a döntőt viszont Farkas Tamás sérülése miatt nem játszották le, így Hajós Artúr és Stréli Bence nyakába akasztották az aranyat.

A lányoknál is csak a harmadik szettek döntöttek a fináléba kerülésért, de ott érvényesült a papírforma: a Háfra-testvérek (Dominika és Orsolya) nyertek Hajós Aliz és Faragó Anna ellen, a Kovács-ikrek (Dorottya és Eszter) pedig a ranglistavezető Szabó Dorka és Tóth Eszter ellen. Igaz, a mindent eldöntő játszmában kétszer is utóbbiaknak volt meccslabdája, s végül 19:17-re nyertek a tesók. Ők végül a finálét is nyerték viszonylag simán, míg Szabóék a bronzmeccsen diadalmaskodtak, így a Hajós-testvérpár végül egy arannyal és egy negyedik hellyel zárta a hétvégét.

 

VÉGEREDMÉNY, FÉRFIAK:
1. Hajós Artúr, Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE)
2. Farkas Tamás (Kispest SE), Koch Norman (Tata)
3. Kiss Dániel, Takács Gergely (Pénzügyőr)
4. Kiss Nicholas (Pénzügyőr), Soós Izsák (Gödöllői RC)
NŐK:
1. Kovács Dorottya, Kovács Eszter (Gödöllői RC)
2. Háfra Dominika (Kaposvár), Háfra Orsolya (Gödöllői RC)
3. Szabó Dorottya, Tóth Eszter (Gödöllői RC)
4. Hajós Aliz, Faragó Anna (Strandröplabdázásért SE)

Fotógaléria a versenytől ITT!

(Fotó: Papp Dóra)

 

Elkészült az új ranglista is, amelybe a lipóti verseny mellett a szegedi Sun City-ParaPark B kategóriás verseny pontjai is be lettek vezetve. A nőknél nem történt különösebb változás, a férfiaknál viszont Takács Gergely állt az élre.

ranglista_egyeni_20170620_1