Elszántan készülnek az U18-as lányok a pénteki rajtra

Pénteken rajtol női U18-as válogatottunk Európa-bajnoki selejtezője Jászberényben. A mieink a nyitó napon Dániával, szombaton Spanyolországgal, vasárnap pedig Németországgal mérik össze erejüket. A négyesből az első helyezett, s kedvező eredmények esetén még a második is kijuthat az áprilisi, hollandiai Európa-bajnokságra.

A rajt előtt a csapat kapitányával, a tavalyi, győri U19-es Eb-t is megjárt Kotormán Rékával beszélgettünk.
„Január másodika óta készülünk közvetlenül Jászberényben, mégpedig napi két edzéssel, a mérkőzések színhelyén. Itt minden feltétel adott ahhoz, hogy sikeresen szerepeljünk, csütörtökön pedig már a taraflex pályaborításon is tudtunk edzeni.”

A feladó úgy gondolja, hogy a csapat megfelelően felkészült a többi csapatból is.
„Láttunk róluk videókat, és jól kielemeztük az ellenfeleket. Ezek alapján úgy gondolom, hogy Dánia és Spanyolország ellen is van esélyünk győzni, a németek ellen pedig jó lenne egy ötszettes meccset játszani. Ha ez összejön, akkor a továbbjutás szempontjából már teljesen mindegy lesz, hogy mi, vagy ők nyerik azt a mérkőzést. De persze, hazai pályán jó lenne megnyerni a csoportot.

Ha már magyarországi rendezést említettük, a Vasas Óbuda játékosa szerint az mindenképpen pozitívan hat majd rájuk, hogy hazai pályán szerepelhetnek.
„Nagyon jó dolog, hogy a szüleink is a helyszínen drukkolhatnak nekünk, ez mindenkire plusz motiváló hatással van. Arról nem is beszélve, hogy nekünk nem kell a meccsek előtt hosszú utazásokkal fárasztanunk magunkat. Az pedig mindenki számára óriási megtiszteltetés, hogy felvehetjük a címeres mezt és Magyarországot képviselhetjük a tornán. Nagyon elszántak vagyunk és mindent megteszünk a továbbjutásért.”

Réka arról is beszélt, hogy a keret már teljes, és mindenki teljes erőbedobással készül a pénteki rajtra.
„A múlt héten még volt betegünk is, de mára már mindenki egészséges. Bár a győri MEVZA-torna nem sikerült éppen a legjobban a számunkra, de ott szerencsénk sem volt és azóta csatlakozott hozzánk Szedmák Réka, aki akkor a Vasassal kupameccseket játszott, és megérkezett Petrenkó Brigi is, aki szerdán még a Békéscsabával szerepelt a CEV Kupában. Velük mindenképpen erősödünk.”

A héten Csizmadia Szabolcs szövetségi kapitány megtartotta a keretszűkítést is, így már az is ismert, hogy mely tizenkét játékos szerepelhet majd a válogatottban, a hétvégén.
A magyar női U18-as válogatott kerete: AMBROSIO Melani (Vasas Óbuda, center), GLEMBOCZKI Zóra (Linamar-BRSE, átló), KOTORMÁN Réka (Vasas Óbuda, feladó), KOVÁCS Lilla (UTE, center), KÖKÉNY Petra (Röpke SE, 4-es ütő), KUNDRÁK Eszter (Fatum Nyíregyháza, 4-es ütő), LESI Olívia Ivett (MTK Budapest, 4-es ütő), MIHÁLY Dorka (Vasas Óbuda, 4-es ütő), PAP Dorka (Fatum Nyíregyháza, liberó), PETRENKÓ Brigitta (Linamar-BRSE, feladó), SCHWEGLER Stefánia (Fatum Nyíregyháza, liberó), SZEDMÁK Réka (Vasas Óbuda, center)