Szlovák pontkirálynővel erősített a Vasas

Újabb idegenlégióssal erősített a bajnoki és magyar Kupa-ezüstérmes Vasas Óbuda csapata. A fővárosiak legújabb igazolása nem is akárki: a szlovák bajnokság előző alapszakaszának legeredményesebb pontszerzője, Mária Kostelanská. A 24 éves, 174 centiméteres nyitásfogadó-ütő a HIT Trnava együttesétől szerződik a magyar fővárosba.

A Zelo becenévre hallgató játékos 10 éves korában szülővárosa csapatában, a ŠŠK OA Považská Bystricában kezdett röplabdázni. Ezt követően már a VTC Pezinok tagjaként kétszer is bronzérmet nyert a szlovák bajnokságban, s az előző idényben játszott Nagyszombaton, ahol csapatkapitány is volt.

A két bajnoki bronzérmem mellett arra vagyok a legbüszkébb, hogy az előző idényben én lettem a szlovák bajnokság alapszakaszának legeredményesebb játékosa. A következő szezonban a párom Budapesten fog kézilabdázni, ezért döntöttem úgy én is, hogy ideköltözöm, és megpróbálok csapatot találni magamnak Magyarországon. Remélem, sokat tudok fejlődni a következő szezonban, és persze nagyon várom az új élményeket is” – mondta a szakosztály honlapjának Kostelanská, aki kereken 400 pontot, ebből 63 ászt ért el a 2016-2017-es idényben a play off előtt.

Kostelanskával már megismerkedhetett a játékosok egy része, valamint a szakmai stáb is, ugyanis májusban már járt Budapesten, és egy edzésre nemcsak ellátogatott a Folyondár utcába, de be is állt a juniorok közé. A Vasassal kapcsolatban kiemelte, jó csapatnak tartja, amelyik ráadásul a nemzetközi mezőnyben is évről-évre megméretteti magát, erre pedig hatalmas kihívásként tekint.

NÉVJEGY

Név: Mária Kostelanská
Állampolgárság: szlovák
Születési idő: 1993. január 8.
Magasság:172cm
Súly: 52kg
Poszt: négyes ütő