Szabó Alpár: „Egy hosszú út első lépései ezek!”

Péntektől vasárnapig, hazai környezetben láthatja tétmérkőzéseken a sportszerető közönség a magyar férfi röplabda válogatottat. Nemzeti együttesünk tagjai nem titkolják: szeretnének eredményesen teljesíteni az Európa Liga idei második, nyíregyházi fordulójában. Szabó Alpár szerint minden adott a nyugodt felkészüléshez, és az idei közös munka egy hosszú és sikeres út első lépése lehet a fiúk számára.

Mindenképpen bizakodóak vagyunk, szeretnénk továbbjutni – mondta honlapunknak a 26 esztendős, 202 centi magas center, aki Finnországban ütötte a labdát az elmúlt szezonban. – A múlt heti, ukrajnai torna tanulságai levontuk, és a pozitívumokat szeretnénk továbbvinni a folytatásban.

Milyen kép alakult ki benned az ellenfeleinkről?

Úgy tapasztaltam, hogy játékban körülbelül velünk egy szinten vannak. Ez alapján úgy gondolom, képesek vagyunk arra, hogy Dániát és Ukrajnát legyőzzük itthon. Izrael ellen a múlt héten is nyertünk, így most is sikerre számítok azon a mérkőzésen. Ez így együtt, továbbjutást érhet.

Hogy ment a játék eddig?

Nekem volt egy kis húzódásom, aztán érzésem szerint vállalható teljesítményt nyújtottam, de még jobban szeretnék teljesíteni az előttünk álló meccseken.

Mennyit segíthet a hazai közönség a hétvégén?

Mindenképpen nagy motiváció számunkra a magyar közönség előtt játszani. Komoly mérkőzések várnak ránk, nagy a tét, így bízom benne, hogy sokan szurkolnak majd nekünk pénteken, szombaton és vasárnap is.

Hogy érzed magad az idei válogatottban?

Nagy örömmel mondhatom, hogy nyugodt körülmények között dolgozunk. Minden adott a magas színvonalú munkához, és talán a legfontosabb előrelépés az, hogy végre nem két hétig, hanem másfél hónapig készülhetünk együtt. Az idei válogatott program egy hosszú út első lépése véleményem szerint.