Férfi röplabda EL: bravúrra készül a magyar válogatott Nyíregyházán – VIDEÓ

A magyar férfi röplabda-válogatott nem mondott le a továbbjutás lehetőségéről és az Európa Liga-csoportkör második fordulójában, hazai környezetben megpróbálja kiharcolni a dániai négyes döntőbe kerülést – hangzott el a június 16-18. között Nyíregyházán rendezendő torna keddi felvezető sajtótájékoztatóján.

Egy győzelemmel és két vereséggel zárta az Európa Liga csoportkör első fordulóját az elmúlt hétvégén a magyar férfi röplabda-válogatott. Juan Manuel Barrial együttese a házigazda ukránoktól és a dánoktól kapott ki, az izraeli válogatottat viszont 3:1-re legyőzte, ezzel életben tartotta továbbjutási esélyeit.

A csoportkör második fordulójának Nyíregyháza ad otthont. A magyar csapat elsőként
június 16-án, pénteken Dániával, majd szombaton Izraellel, vasárnap pedig Ukrajnával mérkőzik.

A nyíregyházi tornát felvezető sajtótájékoztatón Dr. Kovács Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke kiemelte, az a cél, hogy a női válogatott elmúlt években elért sikereit a férfi csapat is megismételné. A tervek között szerepel a 2019-es Európa-bajnokságra való kijutás is. Ehhez azonban fel kell építeni a válogatottat, amelyre kiváló alkalom az Európa Liga-szereplés.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Juan Manuel Barrial elmondta: tisztán látja már a csapat jövőképét, ami rendkívül pozitív. A feltételek adottak a sikerhez, a játékosok jól dolgoznak, így bizakodó a hétvégi EL-forduló előtt. Kiemelte: szeretnék kiszolgálni a hazai, a nyíregyházi közönséget.

Keen Cameron, a csapat feladója szerint van esély kijutni a dániai négyes döntőbe. Igaz, Ukrajnában csak egy meccset nyertek, de Nyíregyházán megfordíthatják még az állást. Egy nagy hiányzója biztosan lesz a magyar válogatottnak, Németh Szabolcs ujjtörés miatt nem lehet ott a pályán.

Az Európa Ligában a két csoportból – az A jelű négyesben Albánia, Azerbajdzsán, Macedónia és Svédország szerepel – a három legjobb mérleggel záró együttes jut a dániai négyes döntőbe, amelynek a házigazda dánok automatikus résztvevői. A csoport állása az első, ukrajnai fordulót követően: 1. Dánia 6 pont (7-3), 2. Ukrajna 6 (6-4), 3. Magyarország 3 (4-7), 4. Izrael 3 (4-7). A Final Fourt július 1-2. között játsszák Dániában.


A nyíregyházi Európa Liga-fordulóra 1500 forintba kerülnek a napijegyek, míg a diákok és nyugdíjasok 1000 forintért tekinthetik meg a meccseket. A belépés 12 év alatt díjtalan!

A nyíregyházi Európa Liga-csoportkör pontos menetrendje:
06.16.: 16:00 Izrael-Ukrajna, 18:30 Magyarország – Dánia
06.17.: 15:00 Magyarország – Izrael (TV: M4 Sport), 17:30 Dánia-Ukrajna
06.18.: 16:00 Magyarország – Ukrajna, 18:30 Dánia-Izrael