Gödöllői és érdi siker a régiós bajnokságban

A Közép-Magyarországi Regionális Kupa rájátszását tartották Szentendrén, május 27-én. A 2016/2017-es versenysorozat utolsó játéknapján a végső helyezések dőltek el nyílt és 14 év alatti kategóriákban.
A nyílt kiírás küzdelmeiben kilenc egyesület versengett egymással, melyek közül a Gödöllői RC bizonyult a legjobbnak. Második helyen a Delta RSE Érd, harmadikon pedig a GDSE-Kőrösi végzett.

A nyílt bajnokság végeredménye:
1. Gödöllői RC
2. Delta RSE Érd
3. GDSE-Kőrösi
4. Dunakanyar SE
5. Sziget DSE
6. Prohászka BS-Röpsuli
7. MTK Budapest
8. Lőrinc 2000 SE
9. Ráckeve VSE
Összesen huszonnégy forduló zajlott az idei szezonban, ami hetvenkét lejátszott mérkőzést jelentett, a kilenc csapat részvételével. Újításként rájátszással bővült a lebonyolítási rendszer, ami további három fordulót, tizenkét plusz összecsapást eredményezett.
“Nagy segítséget jelentett a Szentendrei Önkormányzat támogatása, ami lehetővé tette a versenyhez méltó helyszínen történő rendezést, továbbá segítséget kaptunk a helyi gimnáziumok diákjaitól is, akik a jegyzőkönyvvezetés feladatát oldották meg.” – nyilatkozta Batáriné Balázs Erzsébet szervező.

Az U14-es bajnokság végeredménye:
1. Delta RSE Érd
2. Gödöllői RC
3. GDSE-Kőrösi
4. Ráckeve VSE
5. Közgáz SC
6. MTK Budapest
7. Dunakanyar SE
Az U14-es korosztályban hét csapat mérettette meg magát. Végül a Delta RSE Érd nyerte a bajnokságot, megelőzve a második Gödöllői RC-t és a harmadik helyen végzett GDSE-Kőrösit. Az U14-es korosztályban negyvenkét mérkőzésre került sor, ami egyesületenként tizenkét megvívott csatát jelentett.
A 2016/17 versenysorozat szervezését a GDSE-Kőrösi, a rájátszás bonyolítását pedig a Dunakanyar SE vállalta fel.