Szolnok és MAFC: esélyeshez méltóan, hibátlan UTE

Nem borult a papírforma a férfi NB I. szombati mérkőzésein, Izsákon. A junior válogatott ellen a MAFC-BME 3:1, az Openhouse Szolnok pedig 3-0-ra nyert, így mindkét együttes értékes három ponttal gazdagodott. A fővárosiak számára megmaradt az esély a hat közé kerülésre, a brazil légiósukat pihentető Tisza-partiak pedig már a jövő szerdai Magyar Kupa-elődöntőre hangoltak ezen a délutánon. A női élvonalban az UTE fiataljai papírforma-győzelmet arattak a sereghajtó Palota ellen, a lilák vezetőedzője elégedett volt lányai teljesítményével.

Férfi NB I.
Junior válogatott – MAFC-BME 1-3 (-13, -17, 20, -22)
Izsák. V.: Éri, Farkas L.

Junior válogatott: Török Sz., Lukács, Szabó M., Leiner, Szabó Barna, Móró. Csere: Farkas R., Hartyányi, (libero), Pesti, Kiss Marcell, Kiss Máté, Fülöp, Szabó Bence. Szövetségi kapitány: Tomanóczy Tibor.

MAFC-BME: Schildkraut, Lesznyik, Szabó B., Posztos, Tamasi, Csépke. Csere: Tari (libero). Vezetőedző: Novák László.

Tomanóczy Tibor: A rutinosabb MAFC győzött. Próbáltam azoknak a játékosoknak lehetőséget adni, akik eddig kevesebb időt töltöttek a pályán.

Novák László: Biztonságos alapjátékra törekedtünk. Az első két játszmában jól működött minden, a harmadik szett elején viszont hullámvölgybe kerültünk, és nem tudtuk ledolgozni az elején összeszedett hátrányt. A negyedik játszmában 20-nál értük utol ellenfelünket, és végül sikerült felülkerekedni. A fiatalok ellen a taktikus nyitásokra alapoztunk, és ezzel a győzelemmel megmaradt az esélyünk a hat közé kerülésre.

Junior válogatott – Openhouse Szolnoki RKSI 0-3 (-22, -20, -16)
Izsák. V.: Farkas L., Éri.

Junior válogatott: Szabó Bence., Szabó M., Kiss Marcell, Pesti, Horváth K., Kiss Máté. Csere: Hartyányi, (libero), Leiner, Csizmadia, Lukács, Móró. Szövetségi kapitány: Tomanóczy Tibor.

Szolnok: Török R., Fülöp P., Varga Z., Gönczi, Krupánszki, Rása. Csere: Bene (libero), Farkas R. (libero), Dian. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Tomanóczy Tibor: Egy-egy állásba beragadtunk, a nyitásfogadásunk elmaradt a várakozásoktól.

Gulyás Ferenc: Tisztában voltunk az erőviszonyokkal, fontos volt, hogy felkészüljünk a szerdai, Kaposvár elleni kupamérkőzésre, sok mindent gyakoroltunk. Kellett a három pont, mert az első négy közé szeretnénk kerülni. Mindenki megpróbált a legjobb tudása szerint játszani, és a fiúk látják, hogy hova szeretnének eljutni. Gratulálok a csapatnak.

Női NB I

UTE – Palota RSC 3-0 (12, 13, 17)
Megyeri ú., 200 néző. V.: Kiss Z., Szabó Zs.

UTE: Juraszik, Miklai, Nagy V., Dégi, Háfra, Headen. Csere: Hadnagy R. (libero), Rohodi, Hajós, Lutter E. Vezetőedző: Milodanovics Andrea.

Palota: Bodnár, Oláh, Vígh, Király, Nyuka, Kotlárik. Csere: Durst (libero), Hadnagy B., Lászlop. Vezetőedző: Fekete Krisztina.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:2, 16:9, 22:12. II. játszma: 8:1, 16:5, 22:10. III. játszma: 8:7, 16:11, 22:16.

Milodanovics Andrea: Papírforma eredmény született. Számomra fontos, hogy végig a terveink szerint alakult a mérkőzés: a fiatalok végig komolyan vették a játékot, látszott rajtuk a fejlődés és az elvégzett munka. Büszke vagyok rájuk. Fontos három pontot szereztünk, és remélem, így állunk majd hozzá a mérkőzésekhez a folytatásban is.

Fekete Krisztina: Nem voltunk egy súlycsoportban az Újpesttel, de azért már voltak biztató jelek a jövőre nézve.