EL: A második hely a tét

Vasárnap a házigazda Ukrajna elleni meccsel fejezi be férfi válogatottunk az Európa Liga első körét. A találkozó tétje, hogy melyik csapat várja majd a második helyről a jövő heti, nyíregyházi folytatást.

 

„Ha most elhisszük, hogy milyen jók vagyunk, akkor holnap az ukránok nagyon meg fognak szórni minket. Nem, ez egy kötelező győzelem volt, ami hoztunk, de ennél több kell majd Ukrajna ellen” – ezek Németh Szabolcs szavai voltak a szombati, Izrael elleni mérkőzés után. És valóban, csak egyetérteni tudunk a Steaua Bucuresti ütőjével, hiszen szép-szép az izraeliek elleni siker, de azoknak az ukránoknak a legyőzéséhez, akiket ugyan a dánok ugyancsak 3:0-ra verek, de három végletekig kiélezett játszmában, ennél sokkal többre lesz szükség.

A házigazdák mindenesetre mindent elkövetnek, hogy a magyar csapatot megfelelően felpaprikázzák a meccsre. A szombati találkozó elő például egy húsz fős kisbuszt küldtek az amúgy is huszonegy tagú küldöttségnek, ahová ráadásul a sofőrön kívül még két dán statisztikus is bekéredzkedett. Így aztán hering módjára, összepréselődve, többen is állva tették meg az utat a csarnokig. Igazi klasszikus csapatépítő program volt…

A vacsoránál meg a desszertet felejtették el a vendéglátók, s aztán mosolyogva tárták szét a karjukat: bocsánat, elfelejtettük. A játékosok így aztán bosszankodva álltak fel az asztaltól, fogadkozva, hogy vasárnap mindezekért a pályán vesznek elégtételt. Legyen így…

A csapat vasárnap délelőtt ugyan elment az edzésre, de Juan Manuel Barrial ezúttal csak egy kis stretchinget, majd egy sétát rendelt el a játékosok számára hogy megfelelően frissek legyenek az esti meccsre.

Válogatottunk a mérkőzés – amelyet a laola1.tv ezúttal is élőben közvetít – és a vacsora után még az este elindul vissza Nyíregyházára, ahol egész héten készülnek majd a Continental Arénában pénteken rajtoló második körre.

 

GYŐZTES VÉLEMÉNYEK AZ IZRAEL ELLENI SIKER UTÁN…

Szabó Alpár: – Én azért nem játszottam pénteken, mert még Nyíregyházán meghúzódtam, de a kapitány a meccs előtt szólt, hogy rendesen melegítsek be, mert ha vész van, akkor be kell szállnom. Ez a pillanat aztán az első játszma végén el is következett, s szerencsére hozzá tudtam tenni a magamét a csapat teljesítményéhez. Ma már jól ment a csapatnak is, leszámítva az első játszmát, de végig bíztunk magunkban és végül sikerült is megnyernünk a meccset.

Pádár Krisztián: – Sajnos az első játszmában ott folytattuk, ahol tegnap abbahagytuk. De aztán egyszer csak beindult a gépezet, és ettől megjött az önbizalmunk. Ekkor már szinte minden bejött, s ezt követően már nem volt kérdés, hogy melyik csapat győz. Bízom benne, hogy az a munka, amit eddig elvégeztünk, az meghozza a gyümölcsét a vasárnapi Ukrajna elleni és a jövő heti nyíregyházi meccseken is.