Hazai és világsztárok a győri EYOF nyitóünnepségén

A július 23-i, Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megnyitóünnepségének sztárfellépője az amerikai dj, Steve Aoki lesz. A két órás műsort Ördög Nóra és Szujó Zoltán vezeti, amelyet a Duna Word élőben közvetít a győri ETO Stadionból. A látványos show-ba egy különleges karkötővel kapcsolódik majd be a közönség. A sajtótájékoztatón bemutatták a médiapartnereket és két újabb szponzort is.

Látványos show-t, felejthetetlen pillanatokat ígérnek a szervezők a megnyitó ünnepségen, amelynek fontos szervezőelve, hogy a győri és a magyar kultúrára épít, de oly módon, hogy az a fiatalok számára is magával ragadó legyen. „Az olimpiák közvetítései során a nyitóünnepségre különös figyelem irányul, és bízunk benne, hogy ez nem lesz másként Győr esetében sem, hiszen egy magával ragadó, egyedi és különleges nyitánnyal készülünk – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester, a szervezőbizottság elnöke az ünnepséget bemutató sajtótájékoztatón.

Borkai Zsolt kiemelte, a fiatalok átélhetik az olimpiai eseményekre jellemző csapat-bevonulást, az EYOF-láng érkezését, részesei lehetnek valami egyedinek, amely örök emlék maradhat a számukra. A polgármester köszönetet mondott az újonnan csatlakozó szponzoroknak és a média-partnereknek, és jelezte, nagy öröm, hogy ilyen sokan érzik át a nyári multi-sportesemény jelentőségét.

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál nyitóünnepségének résztvevője lesz Bánhegyi Adrienn világbajnok kötélugró is, aki a sajtótájékoztatón rövid ízelítőtt adott a július 23-i rendezvény magyaros elemiből, amely a szervezők reményei szerint, a fiatal sportolók és nézők számára is emlékezetes marad.

Ezt követően a nyitóünnepség néhány kulisszatitkáról, Heilig András, a ceremónia rendezője beszélt, aki elmondta, a július 23-án, este 20:30-kor, az ETO Stadionban kezdődő két órás program első 24 perce egy művészeti kavalkád lesz, különleges látványelemekkel. „Olyan produkciókat vonultatunk fel, amely a fiatalok számára is élvezetessé, magával ragadóvá teszi az eseményt.” A stadion közepén egy 6-szor 6 méteres kocka, vagyis egy háromdimenziós ledfal helyezkedik majd el, amely több látványos produkciót ígér. Az egyedülálló, hat tonnás szerkezetet kizárólag győri cégek készítik, ahogy a művészeti programban is olyan győri társulatok közreműködnek, mint a Győri Balett, a Győri Filharmonikus Zenekar, a Győri Nemzeti Színház és a Vaskakas Bábszínház. A műsorban mintegy 300 táncos, akrobata, sportoló közreműködik.

A megnyitó különlegessége, hogy az ötven országból érkező háromezer sportoló, a stadion lelátóin foglal majd helyet, hogy a csapatok is részesei legyenek a megnyitó ünnepségnek.

A szervezők szeretnének mindenkit bevonni az ünnepségbe, így az erre az alkalomra készült, 14 ezer speciális karkötő segítségével nem csak a sportolók, de valamennyi néző aktív részese lehet a shownak és hozzájárulhatnak például a megnyitó különleges látványvilágához. A megnyitót követően hangzanak el a beszédek, a fogadalomtétel és a csapatok bevonulása. Az EYOF lángjának megérkezése is rendhagyó lesz, mert azt a sportolók közé is beviszik.

A harmadik rész a szórakozásé, itt a zene kerül előtérbe, többek között a Virtuózok című komolyzenei műsor fiatal tehetségei, a népzenei és modern elemeket ötvöző Kerekes Band, vagy az EYOF dalát is jegyző The Biebers közreműködésével. A nemzetközi sztárfellépő pedig a fiatal korosztály egyik kedvenc dj-je, az amerikai Steve Aoki lesz, aki örömmel mondott igent a felkérésre és aki a sajtótájékoztatón videó-üzenetben is köszöntötte a résztvevőket. Az ünnepséget a Duna Word élőben közvetíti, így a határon túli magyar területeken is látható hazánk első olimpiai eseményének nyitánya, amelyre a jegymester.hu weboldalon keresztül még kaphatók belépők.

„Nagy megtiszteltetés a számomra, hogy az egyik műsorvezetője lehetek a programnak.” – fogalmazott Szujó Zoltán, aki Ördög Nórával közösen vezeti majd a nyitóünnepséget. A sportriporter, aki már több nemzetközi nyitó- és záróesemény kommentátora volt úgy fogalmazott, tapasztalat, hogy egy műsorvezetőnek sokszor nehéz megfogalmazni egy-egy produkció láttán, hogy mi lehet az üzenet, de biztosított mindenkit, hogy ez a győri programnál egyértelmű lesz.

A szervezők által már korábban bemutatott szponzorok mellé újabb két támogató csatlakozott. A Delta Informatika Zrt., amely többek között telefonokat, számítógépeket, szoftvereket biztosít, a gyémánt fokozatú partnerek táborát erősíti, míg az arany fokozatú partner, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft., a Theodora ásványvízzel járul hozzá az EYOF sikeréhez. Hartmann István a Delta vezérigazgatója kiemelte, az idén harminc éves magyar cég számára igazán különlegessé teszi a kerek évfordulót, hogy az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál részesei lehetnek. Balogh Levente a Szentkirályi-Kékkúti elnöke azt emelte ki, hogy a sportolás fontossága, ahogy a jó minőségű ásványvíz fogyasztása is az egészséges életmód része, s az EYOF-on azok a fiatalok vesznek részt, akik sokat tehetnek e generáció szemléletének alakításában.

A sajtótájékoztató keretében mutatták be a győri EYOF médiatámogatóit. A Győr+ Média Zrt-t, az MTVA Zrt-t, a Mediaworks Hungary Zrt-t, a Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Zrt-t, valamint a FUNZINE Média Kft-t. A Győr+ Média Zrt. végzi az esemény teljes média-kiszolgálását, a közmédia nem csak a megnyitót, de napi kétszer 45 perces összefoglalókat is sugároz az esemény ideje alatt. A Mediaworkshöz tartozó újságokban, mint a Nemzeti Sport, ahogy a Lapcomhoz tartozó Kisalföld napilapban is kiemelt figyelmet kap a győri EYOF, míg a Funzine ugyancsak a lapcsaládhoz tartozó kiadványokban népszerűsíti az eseményt, angol nyelven is.

A tájékoztatón Domanyik Eszter a szervezőbizottság rendezvényekért is felelős igazgatóságának vezetője hangsúlyozta, az EYOF-on a sportprogramok mellett a Dunakapu téren kulturális programok, könnyűzenei koncertek segítségével mutatkoznak be hazánk értékei, amelyek a résztvevők számára nyújtanak kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget.