Mariborban ért véget a MÁV Előre nagy sorozata

A MEVZA Közép-európai Ligában szenvedte el első vereségét ebben az idényben a MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapata. A fehérvári együttes az OK Maribortól kapott ki három szettben Szlovéniában csütörtökön.

Rendkívül megterhelő napokon vannak túl a fehérváriak. Egy hete még Svájcban léptek pályára a nyolcaddöntőbe jutásért a Volley Näfels ellen a Challenge Kupában, majd a hétvégén már az Extraligában kellett megőrizniük veretlenségüket. Ezt követően Szlovéniába utaztak, ahol szerdán már az osztrák VCA Amstetten várt rájuk. A fárasztó menetrend ellenére a MÁV Előre játékosai minden egyes kihívást hibátlanul teljesítettek.

Semmi sem tarthat azonban örökké. A hősiesen teljesítő alakulat elképesztő sorozata idei tizenhetedik mérkőzésén, a MEVZA-liga ötödik fordulójában szakadt meg a második torna házigazdája, az OK Maribor ellen.

OK Merkur Maribor – MÁV Előre Foxconn 3-0 (25-21, 25-19, 25-20)

MÁV Előre Foxconn: Szabó 6, Eke 4, Koci 15, Tomanóczy 2, Pesti 4, Janke 11. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Boa, Péter, Fazekas 5, Szávai, Sebestyén, Dileo. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

„Fejet kellett hajtanunk egy jobb csapat előtt. Azt gondolom, hogy nincs szégyenkezni valónk. Egy ilyen szintű együttestől, amelynek minden posztra gyakorlatilag két azonos képességű játékosa van, ki lehet kapni. Ennek ellenére szépen helyt álltunk, és ahogy meneteltünk, az is kiváló teljesítmény volt. Be kell látnunk, hogy van egy szint, amin még sajnos nem tudunk túljutni. Már így is hatalmasat léptünk előre azokkal az eredményekkel, amelyeket az első nemzetközi szezonunkban a MEVZA-ligában vagy a Challenge Kupában eddig elértünk. Az ilyen ellenfelekkel szemben azonban reálisnak kell lennünk. Meg kell tanulnunk ezeken az összecsapásokon is pályán maradni és minél több pontot szerezni” – nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzést követően a székesfehérvári klub honlapjának.