Vasas Óbuda: Hatból hat!

A női Extraligában címvédő és listavezető Vasas a Fatum-Nyíregyháza elleni tv-s rangadót is magabiztosan nyerte, így hat meccs után 18:3-as játszmaaránnyal, tizennyolc szerzett ponttal áll az első helyen. A szabolcsiak három győzelemmel és immár három vereséggel másodikok, de előnyük csak két pont a nálunk két meccsel kevesebbet játszó, harmadik helyezett Swietelsky-Békéscsabával szemben.

Vasas Óbuda – Fatum-Nyíregyháza 3:0 (17, 22, 17)

Vasas Óbuda: Gülübay 1, Török 9, Gyimes-Capet 10, Fricova 10, Abdulazimova 11, Sillah 12. Csere: Juhár (liberó), Papp, Kiss L. Vezetőedző: Ioannis Athanasopoulos

Fatum-Nyíregyháza: Jeremic 6, Carabali 5, Kocic 14, Galvo 3, Lászlop 6, Szabó L. 4. Csere: Tóth F. (liberó), Antivero. Vezetőedző: Tomas Varga

A teljes statisztika itt: 
https://hvf-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=2099&ID=43&CID=110&PID=50&type=LegList

Ioannis Athanasopoulos: – Továbbra is úgy érzem, néha magunkkal harcolunk a legnagyobbat. A második szettben hét önhibánk volt, ami nem fér bele. Ennek ellenére biztos vagyok abban, hogy ezen nehézségek kielemzése jobb csapattá tesznek bennünket. A lányok küzdeni tudásával és a testbeszédükkel összességében elégedett vagyok, de az ütő-feladó kapcsolaton még sokat kell dolgoznunk. Sokszor elmondtam már, lépésről lépésre haladunk, szerdán szeretnénk megszerezni első BL-sikerünket. Ehhez szeretnék kérni minden magyar röplabdaszurkolót, jöjjön ki az Érd Arénába és támogasson minket a helyszínen!

Tomas Varga: – 3-0 lett a végeredmény, ami nem tükrözi azt, ami a pályán történt. Ma tényleg egy jó mérkőzést játszottunk, ahol mezőnyben és a halónál is szerintem jobban védekeztünk, mint az ellenfelünk. Támadás befejezésben azonban voltak hibák és ez volt a két csapat között a különbség. A teljesítményünk játékban az elmúlt hetekhez képest javul és ez pozitív a jövőre nézve.

Az M4 Sport+ vasárnap (nov. 26.) újabb női bajnokit tűz műsorára, méghozzá a Szent Benedek RA – Swietelsky-Békéscsaba meccset, majd a jövő szombati (dec. 2.) Swietelsky-Békéscsaba – Vasas Óbuda csúcsrangadót is élőben közvetíti. S, legfrissebb Információink szerint a december 16-ai UTE – MÁV Előre Foxconn összecsapás is látható lesz majd az M4 Sport+ csatornán.