Sorsoltak az Európa Ligában, Magyarország is rendező!

A magyar férfi röplabda-válogatott a dánokkal, az ukránokkal és az izraeliekkel is megmérkőzik az Európa Liga idei kiírásában. A csoportkör második fordulójának június 16. és 18. között Magyarország ad otthont. A torna négyes döntőjét Dániában rendezik júliusban.

Elkészítették a 2017-es férfi és a női Európa Liga csoportbeosztását az Európai Röplabda Szövetség (CEV) csütörtöki, luxemburgi ülésén. Magyarországot ezúttal a férfi válogatott képviseli a tornán, mivel női együttesünk előbb vb-selejtezőn, majd a Világligában szerepel. A magyar férficsapat Dánia, Ukrajna és Izrael legjobbjaival alkot egy négyest, míg a másik csoportban Svédország, Macedónia és Albánia küzd a továbbjutásért.

A csoportbeosztás:
“A” csoport: Albánia, Macedónia, Svédország
“B” csoport: Dánia, Izrael, MAGYARORSZÁG, Ukrajna

A magyar érdekeltségű csoport mérkőzéseinek első fordulóját Ukrajnában (az időpont még kérdéses), második körét pedig június 16. és 18. között Magyarországon rendezik. A négyes döntőnek július első hétvégéjén Dánia ad otthont. Amennyiben a magyar válogatott az első vagy a második helyen végez csoportjában, biztosan bejut a Final Fourba. A torna összdíjazása 150 ezer euró.