Még a harmadik hely is elérhető

Grúzia ellen fejezi be a világbajnoki selejtezőket a magyar női válogatott. A mieink győzelem esetén – egy hármas körbeverésnek köszönhetően – akár még a csoport harmadik helyét is megszerezhetik, ami ugyan továbbjutást nem ér, de a presztízs és az önbizalom szempontjából sokat jelentene.

 

Érdekesen alakultak az eredmények szombaton. Egészen pontosan az osztrák–horvát meccs volt az, amely végül ugyan az előzetesen várt eredményt hozta, így viszont hármas körbeverés alakult ki az osztrák, a horvát és a magyar csapat között. Így viszont a mieink még akár a csoport harmadik helyét is megszerezhetik, ami ugyan nem ér továbbjutást, de a presztízs miatt egészen másképpen festene.

Ehhez nem kellene más, mint hogy a mieink három szettben legyőzzék Grúziát, a görögök pedig ki ki meccsen Ausztriát és az oroszok se adják alább 3:0-s, vagy 3:1-es győzelemnél a horvátok ellen. Márpedig ezek az eredmények egyáltalán nem teljesíthetetlenek.

Ami a mieink esélyeit illeti a grúzok ellen, az idei Eb-társházigazdája eddig még csak szettet se nyert a világbajnoki selejtezőkön, bár a horvátokat azért megszorongatták egy 28:26-os játszma erejéig, szóval azért nem árt résen lenni.

A két csapat közös múltja miatt sem kell különösebben aggódnunk, hiszen 2015-ben játszott egymással két meccset a két válogatott az Európa Ligában, Békéscsabán, s mindkettőt nagyon könnyedén nyerték a mieink.

Ami a csapatot illeti, a lányok a ma reggeli edzés már nem úszták meg, persze most nem is húzódott el a meccsük. Ezúttal még arra is volt idő, hogy a vacsora után felköszöntsék a huszadik születésnapját ünneplő Villám Lillát, aki pályára léphetett a oroszok ellen is.

„Óriási élmény volt pályára lépni ez ellen a csapat ellen, s hihetetlen élmény volt, hogy amikor átnéztem a háló túloldalára, ott világsztárokat láttam sorakozni – mondta el mosolyogva a meccs után a nyíregyháziak átlója. – Az esélytelenek nyugalmával léphettünk pályára, s az első játszma első részében, illetve a második szettben sikerült is meglepni őket. A harmadik szettért azért kár volt, az lehetett volna szorosabb is. Ettől függetlenül csodálatos élményt kaptam a huszadik születésnapomra.”

 

Örökmérleg Grúzia ellen: 2 meccs, 2 győzelem
2015.08.01 3:0 Békéscsaba, Európa-liga
2015.08.02 3:0 Békéscsaba, Európa-liga

A szombati eredmények:
Grúzia – Görögország 0:3
Magyarország – Oroszország 0:3
Ausztria – Horvátország 1:3

A csoport állása: 1. Oroszország 12 pont (12:1), 2. Görögország 8 (10:5), 3. Horvátország 7 (8:7), 4. Ausztria 5 (7:8), 5. Magyarország 4 (7:11), 6. Grúzia 0 (0:12)

A szombati program:
15:00 Magyarország – Grúzia
17:30 Ausztria – Görögország
20:00 Oroszország – Horvátország