Aláírtak 2027-ig a PSE-tehetségek

A PSE tehetségprogram keretében 2027-ig szóló szerződést kötött a férfi Extraligában szereplő Pénzügyőr SE több fiatal játékosával. Az érintett röplabdások mellett Weczera Csaba szakosztályvezető és Jókay Zoltán vezetőedző is nyilatkozott a klub közösségi oldalán a bejelentésekkel kapcsolatban.

Weczera Csaba: Az elmúlt időszakban sok előadáson hallottam, hogy óriási probléma több sportágban is a 18-20 éves tehetséges sportolók elkallódása. A kiégés problémakörével mi is találkoztunk az elmúlt években, ezért próbáltunk olyan koncepciót kialakítani, amiben ezek a játékosok megtalálják a motivációt. Ez a pre-akadémiai státuszunk egyik alappillére. Egy hosszú távú szerződés keretében nem csak szakmailag készítjük fel őket, hanem menedzselni is szeretnénk a tehetséges játékosainkat. Ez nem azt jelenti, hogy a klubhoz láncoljuk őket, hanem a célunk az, hogy megkapják a megfelelő szakmai hátteret a fejlődésükhöz. Amikor elkezdik kinőni magukat, akkor segítünk nekik olyan külföldi klubhoz szerződni, ahol -kölcsönadás keretében- tovább tudnak fejlődni. Az így szerzett tapasztalatokat és rutint az egyesületünknél és akár a magyar válogatottnál is kamatoztathatják. Célunk, hogy a klub a játékosokkal együtt fejlődjön és képviseljük az ő érdekeiket is. Úgy gondoljuk ezzel hosszú távon a játékosok, a Pénzügyőr Sportegyesület és a magyar röplabdázás is nyerni fog!

Jókay Zoltán: A fiataloknak ez egy jó lehetőség, amivel élniük kell! A türelem megvan az irányukba, rajtuk is múlik, hogy lépésről lépésre kibontakoztassák a bennük rejlő tehetséget. Minden téren befogadóknak kell lenniük, ami a játékossá válásukat és az emberi oldalukat is jelenti egyaránt. Meg kell vívniuk a csatájukat nap mint nap és elhelyezniük magukat a csapaton belül és remélhetőleg előbb utóbb a magyar röplabdázás ranglétráján. Remélhetőleg többüknek komolyabb nemzetközi céljuk is lehet, csak hinniük és tenniük kell az álmokért! Mi mindenben ott leszünk, hogy segítsük Őket ezen a hosszú úton! Long way to the top, if you wanna Volleyball!

Szalai Kristóf: Szerintem ez egy hosszútávú lehetőség és befektetés nekem és a Pénzügyőrnek egyaránt, aminek célja főleg az egyéni képzés és e mellett az utánpótlásban és főként a felnőtt keretben a megfelelő teljesítmény és fejlődés. Nagy elszántsággal várom az elkövetkező éveket és a közös munkát!

Kövessy Kristóf: Idén már a 8. évemet kezdem a Pénzügyőrnél. Úgy gondolom ezidő alatt bőven megkaptam minden lehetőséget az egyesülettől ahhoz, hogy megfelelően tudjak fejlődni, így hatalmas megtisztelésként ért, amikor felajánlották a szerződést. Ez igencsak meg fogja alapozni a jövőmet is, hiszen kiemelt figyelmet kapok az egyesülettől, ami által még jobban tudok fejlődni.

Mihálovits Péter: Azért döntöttem így, mert mióta röplabdázom, csak a Pénzügyőr keretein belül játszottam. Úgy érzem, utánpótlásban mindenkitől rengeteget tanultam, sőt talán még emberileg is javultam az évek során! Azért jó ez a jövőmre nézve mert így egy nagyon összetartó csapat tagja lehetek, új embereket ismerhetek meg, a röplabdához való viszonyomat erősíti, illetve a fejlődésemet is segíti!

Tóth Kristóf: Hatalmas lehetőség számomra, hogy egy ilyen csapattal napról napra edzhetek. Szeretnék minél többet fejlődni és a jövőben a megszerzett tudást a pályán kamatoztatni. Úgy érzem sikerült megtalálni a csapatot, akivel hosszabb távon tudok gondolkodni.

Kispál Balázs: Itt kezdtem el játszani kicsiként és mindent, amit tudok itt tanultam. Amikor megkaptam ezt a lehetőséget nem kellett sokat gondolkoznom rajta, hiszen eddig is jó kezekben voltam itt és úgy gondolom, hogy sehol máshol nem tudnék többet fejlődni, mint ennél a csapatnál. Jókay Zolinál mindent megtanulunk, ami ahhoz szükséges, hogy extraliga győztes csapat lehessünk. Ezen túl az egyesülettől is megkapunk minden támogatást edzésen és magánéletben egyaránt.