Tatjana Matics, Kotormán Réka és Szanja Kalicsanyin is Nyíregyházán folytatja! – VIDEÓ

Nem akármilyen igazolásokat jelentettek be a nyár első napján Nyíregyházán. A szerb bajnoki ezüstérmes Stara Pazovától, a magyar bajnok Békéscsabától és a Vasastól is szerződtetett játékost a szabolcsi klub.  

A bajnokságban és a Magyar Kupában is bronzérmes Fatum-Nyíregyháza női együttesének tán idei egyik legnagyobb “fogása” a szerb Tatjana Matics, aki az elmúlt két esztendőben a bajnoki és MK-címvédő, CEV Kupa-negyeddöntős Linamar-Békéscsaba ütője volt. Matics mellett egy másik szerb játékost, egy centert, a Stara Pazova csapatától érkező Szanja Kalicsanyint, valamint a Vasas fiatal feladóját, Kotormán Rékát is leigazolta a szabolcsi klub. A nyíregyháziak nem titkolt szándéka a bajnokságban még előrébb lépni, illetve a nemzetközi kupasorozatban jól teljesíteni a megerősített kerettel.

A Fatum két új szerb játékosa, Tatjana Matics és Szanja Kalicsanyin is bizakodó a jövőt illetően.
Tatjana Matics: – Békéscsabán mindent megnyertünk amit meglehetett, és változásra volt szükségem. Szerettem volna valami új impulzust ami motivál, és ha Nyíregyházán be tudunk jutni a döntőbe, és megtudjuk nyerni azt, akkor ez lesz az, amit kerestem.
Szanja Kalicsanyin: – Azért jöttem, mert ez egy olyan csapat, mely magas szinten szeretne játszani. Ha 4-5. helyért csatázna, akkor nem lenne olyan vonzó. De mivel közösek a céljaink, ezért gyorsan megállapodtunk, és remélem ez egy jó szezon lesz.

Kósa Árpád, a klub ügyvezetője szerint újabb előrelépés a nyíregyházi röplabdázás számára a csütörtökön bejelentett három igazolás: – Ha senkit nem igazoltunk volna, ez akkor is egy erős keret lett volna, de ezekkel a játékosokkal még egy lépcsőfokot léptünk előre. Megnézzük a riválisok hogy igazolnak, utána tudjuk kitűzni a célt, mert a riválisok is sorra erősítenek.

A komoly átigazolási hírek hallatán az országos média sem tétlenkedett: az M1 és az M4 Sport, valamint a Nemzeti Sport is beszámolt a Fatum erősítéseiről. Emellett természetesen a helyi média is terjedelmes anyagot forgatott a sajtótájékoztatón, ami az alábbi videóban látható.

A nyíregyházi csapatnál az már korábban eldőlt, hogy a tavalyi keretből Leidgeb Noémi, Andrejkovics Alexandra és Sitku Tamara távozik. A válogatott Villám Lilla, Kalotai Zsófia, Szombathelyi Szandra Vacsi Evelin négyesből mindenki maradt, és szerződést hosszabbított argentin és venezuelai légiósaival is a Fatum. Az is eldőlt, hogy a jövőben is Horváth András irányítja vezetőedzőként a csapatot. Igazolásaik mellett arra is büszkék lehetnek a nyíregyháziak, hogy saját nevelésű 17 éves liberójuk, Tóth Fruzsina meghívást kapott a válogatott bő keretébe.