Változás a World Grand Prix-n: Azerbajdzsán helyett Venezuela

A Nemzetközi Röplabda Szövetség értesítése szerint változás történt a jövő nyári World Grand Prix harmadik osztályában, amelyben a magyar válogatott is szerepel. Az idei Európa Liga-győztes Azerbajdzsán ugyanis visszalépett az indulástól.

A jövő évi Európa-bajnokság egyik társrendezője a WGP egyik csoportküzdelmének megrendezését is magára vállalta, de természetesen ettől is visszalépett, így a június 14-16-i fordulónak jelenleg házigazdája sincs, s ezen a fordulón a magyar válogatott is érdekelt.

Az azeriek helyére Venezuelát sorsolta be az FIVB, így a mieinken és a venezuelaiakon kívül Mexikó és Algéria lehet a rendező, de a hírek szerint a dél-amerikaiak ezt is bevállalják az indulással együtt. Amúgy a venezuelaiak nem teljesen ismeretlenek a számunkra, hiszen válogatottjuk három játékosa – Genesis és Isis Francesco, valamint Nelmaira Valdez – jelenleg klubszinten a Fatum Nyíregyházát erősíti.

Ami a dologban mindenképpen örömteli, hogy a WGP3 egyedüli európai csapataként nem eshet ki válogatottunk, azaz a 2018-as küzdelmekben is biztosan részt vehet. Az más kérdés, hogy a mieinknek ennél sokkal komolyabb céljai vannak a versenysorozatban: minimum a négy közé kerülés cél, de még a csoportgyőzelem, s ezzel együtt a feljutás a WGP2-be is a teljesíthető terv lehet.

Mint ismert, a mieinknek az első csoportkört július 7. és 9. között Mexikóban (Auzstrália, valamint Trinidad és Tobago részvételével), a négyes döntőt pedig július 21. és 23. között Ausztráliában rendezik.