89 éves az edzőlegenda, dr. Kotsis Attiláné!

Születésnapja és a ma kezdődő női világbajnoki-selejtezők alkalmából volt az M4 Sport Sportreggeli című műsorának vendége dr. Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella, minden idők legjobb magyar röplabda edzője. A legendás szakembert egy korábbi játékosa, az MRSZ elnökségi tagja, az UTE szakosztályvezetője, Ancsin Ildikó kísérte el a szerdai műsorba, amely kis túlzással szinte csak a röplabdáról szólt, hisz a férfi válogatott játékosával, Gergye Rolanddal is készült interjú!

Nemes gesztust gyakorolt a sportcsatorna, hisz a műsorvezető, olimpiai bajnok Kovács “Kokó” István rögtön az adás elején egy virágcsokorral köszöntötte dr. Kotsis Attiláné Gabi nénit, aki éppen ma, május 31-én ünnepli 89. születésnapját.

A beszélgetés során ismét csak kiderült, sokadjára bizonyosodhatunk meg róla, hogy Gabi néni még mindig tökéletesen látja a röplabda sportág helyzetét, valamint a benne dolgozó játékosok, edzők lehetőségeit. Jó tanácsaira bizony a mai napig érdemes odafigyelni, azokat megfogadni.

Születésnapi interjú. Dr. Kotsis Attiláné és Ancsin Ildikó az M4 Sporton. A riporter: Kovács “Kokó” István. (kattintson!)

Dr. Kotsis Attiláné – akit 2010-ben az Egyesült Államokban, a Hírességek csarnokába (Hall of Fame) is beválasztottak – háromszor (1972 München, 1976 Montreal, 1980 Moszkva) is kijuttatta a magyar női röplabda-válogatottat az olimpiára. Az 1976-ban és 1980-ban elért negyedik helyezésre, de még a müncheni ötödikre is földöntúli bravúrként tekinthetünk manapság, nem beszélve a 1975-ös Eb-ezüstről, a két Eb-bronzról vagy éppen az 1970-es világbajnoki negyedik helyről…

Dr. Kotsis Attiláné játékosként is maradandót alkotott: Ő volt az első magyar női röplabdázó, akinek a játéka az ötvenes években megütötte a magasabb nemzetközi mércét. 1949 és 1957 között 26 alkalommal játszott a válogatottban.

Gabi néninek természetesen mi is gratulálunk 89. születésnapja alkalmából és még sok-sok boldog, egészségben és röplabdás sikerekben teli esztendőt kívánunk neki!

Varga Péter