Meglepetések a Traubisoda Strandröplabda Bajnokságon

A Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség által rendezett Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság 2017. évi nyitófordulójára szombaton és vasárnap a megyében egyedülálló helyi adottságokkal rendelkező Hajdúnánási Gyógyfürdő négy strandröplabda-pályáján került sor.  

 

A férfiaknál komoly csaták után a Bán Balázs, Mészáros Zoltán kettős győzött, megelőzve a Berkes Zoltán, Bodonyi Ákos duót. A harmadik helyet a Molnár Tamás, Molnár Zoltán páros szerezte meg.

A hölgyeknél az Eötvös DSE két korábbi játékosa végzett az élen. A legelső, 2013-as idény bajnoka Marczin Daniella a most véget ért szezonban az MTK színeiben játszó Zolnai Vandával utasították maguk mögé a mezőnyt. A második helyen a Gödöllői RC kiválóságai, a 2016. évi Eötvös Kupa strandröplabda-bajnokság győztese, Dénesi Brigitta végzett Győri Pannival az oldalán. A harmadik helyet a már több külföldi versenyen is szereplő Katona Janka, Sákovics Virág kettős szerezte meg.

A vegyes párosoknál jelentkezési rekord született, 24 páros indult. Izgalmas mérkőzések után a győzelmet a Jászberényben játszó, korábbi válogatott kerettag Pintér Andrea szerezte meg Kis Péterrel. A második helyre a Nagy Dorottya, Pető Levente ért be, harmadik helyen végzett az előző napon a női párosoknál ezüstérmet szerzett Győri Panna párjával, Kovács Boldizsárral.

A Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság második fordulójára szombaton és vasárnap kerül sor a Kerekestelepi Fürdő és Lyra Beach Kempingben. Szombaton a női és a férfi párosok, míg vasárnap a vegyes kettesek fognak játszani.

Most is, mint minden fordulóban minden játékos hűsítőként a Ráthonyi Kft. felajánlásaként mindkét nap egy-egy fél literes üdítőt kap. Újdonság viszont, hogy két kategóriában is nevezhetnek a párosok “A”, valamint “B” kategóriákban és az érmeket és kupákat is mindkét kategóriában kiosztják. A “B” kategóriában csak azok indulhatnak, akik az idei bajnokságban felnőtt vagy junior játékengedéllyel nem rendelkeznek. A szervezők ezzel is szeretnék nevezésre biztatni az amatőr játékosokat. Nevezni mindkét nap 8 és 9 óra között lehet a strandröplabda pályáknál. Közlekedés a Lyra Beach Kemping bejáratánál.

Az eredmények, képek, az összetett verseny állása és a versennyel kapcsolatos más információk megtalálhatók a Szövetség honlapján (http://hajduvolley.fw.hu ) és a Facebookon ( https://www.facebook.com/hbmstrandroplabda ).