Utolsó útjára kísérték a 95 éves korában elhunyt legendás szövetségi kapitányt, Dr. Kotsis Attilánét

– Látjátok, mondtam én, hogy jó idő lesz, Gabika fentről is figyel ránk – törte meg a csendet a korábbi klasszis röplabdázó, sötét szemüvegben, megállapítva, hogy bizony az eső elállt, a nap kisütött, sugarai pedig ráragyogtak a még vizes sárga falevelekre az Óbudai temetőben. Játékostársai arcán, a fátyolos tekintet alatt egy pici mosoly is előbukkant a megjegyzést követően. Mindegyikük kezében virág, az egyiküknél koszorú is. Elbúcsúzni érkeztek. Az edzőtől, a szövetségi kapitánytól, aki a legszebb és legeredményesebb éveiknek volt meghatározó alakja. Akivel együtt élték át a csodát az olimpiákon, a világ- és Európa-bajnokságokon. Akivel a sportolói pályafutásuk után is tartották kapcsolatot, s akit mindannyian tiszteltek. Összekötötte őket a sportág, a röplabda szeretete.
– Nézd, itt van a Borovitz Tamás is, 94 évesen is eljött – mondja a több olimpiai döntőt is vezető röplabdabíró, a világ valaha volt egyik legjobbja, a maga kimért, elegáns stílusában. Bizony, amikor Borovitz elnökségi tag, majd MRSZ-főtitkár lett, akkor élte aranykorát a dr. Kotsis Attiláné által vezetett válogatott. A megható, könnyeket előcsalogató gyászbeszéd után a családtagok közül elsőként az Édesanyját elveszítő, megtört fiú lépdelt le a lépcsőn, s ott volt az unoka, Noémi is, aki viszi tovább a hagyományt, hisz röplabdaedzőként dolgozik! Szépen lassan mindenki felsorakozott mögöttük, hogy Gabi nénit az utolsó útjára kísérjék. A régi nagyok közül nemcsak a női, hanem a férfiválogatott kiválóságai is ott sétáltak a tömegben. Buzek, Tatár és a többiek. Eljöttek az edzők is, idősek és fiatalok, akiket Gabi néni indított el a pályán. Korábbi és jelenlegi sportvezetők, szövetségi kapitányok, egyetemi tanárok, sok-sok barát, akik közül az egyik halkan csak annyit jegyzett meg: „Nézd, a Hidegkuti szomszédságába temetik. Hányszor mondta, hogy a Wekerletelepen ő még az Aranycsapat játékosaival is focizott…” Erre a mellette álló, már őszülő halántékú cimborája csak annyit felelt: „Ahogy Ő (Gabi néni) élte az életet, azt is taníthatnák!”
Bizony, dr. Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella, a magyar röplabdasport nagybetűs Legendája hihetetlenül sokoldalú volt, és szinte bármit kipróbált, abban rendkívül sikeres is. Nagyon, de nagyon szerencsések lehetünk, hogy munkássága a röplabdában teljesedett ki! Olyan egyéniség volt, aki örökre beírta magát a magyar sport Aranykönyvébe. Akire emberi nagysága, szellemisége és az elért eredményei miatt mindenki büszkén emlékezhet és soha nem is felejt el!
Gabi néni, mindent köszönünk! Nyugodj Békében!