Vatai Gabriella a Sport TV-ben: „Szeretnék tenni a sportágért!”

Az MRSZ új ügyvezető igazgatója, Vatai Gabriella volt Fazekas Erzsébet vendége a Sport TV Mai helyzet című műsorában. A beszélgetés során sok minden szóba került, leghangsúlyosabb témaként a magyar röplabdázás jövője.

A Vasassal magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes, korábbi válogatott liberójátékos, Vatai Gabriella elmondta, sokat dolgozott azért, hogy sportvezető lehessen, ezért végezte el a többi között a sportközgazdász képzést is, s nagy benne a motiváció, hogy tegyen szeretett sportágáért. Tudja, hogy mennyivel szeretne jobbat, többet annál, mint ami sportolóként saját magának adatott még a TAO-időszak előtt.

Kiemelte továbbá azt is, hogy a röplabda a világon elképesztően népszerű sport, az FIVB (nemzetközi szövetség) rendelkezik a legtöbb tagszervezettel, s nemcsak a terem-, hanem a strandröplabda is komoly tömegeket mozgat meg. Magyarországon szerinte apró lépésekkel kell egyre feljebb haladni. Örömteli, hogy a férfiválogatott hosszú évek után végre új erőre kapott, de a klubcsapatoknál is látható előrelépés, hisz például a Vasas Óbuda a világ legjobb együtteseit hozza hazánkba azáltal, hogy a Bajnokok Ligája-csoportkörben szerepel. Hozzátette: az utánpótlás válogatott tornákon is jól látszott, hogy az emberek szeretik a röplabdát, hisz a békéscsabai U17-es Eb-n, amelyen a leányválogatott legyőzte a németeket, a belgákat és a franciákat is, egészen kiváló volt a hangulat. Szóval, a röplabdasport itthon is fejlődik, vannak részsikerek, de rengeteg munka kell ahhoz, hogy még jobban ki tudjon törni a jelenlegi helyzetéből.

Vatai Gabriella arról is beszélt, hogy ma már egyre „trendibbek” az olyan sportágak, ahol nincs közvetlen küzdelem. Ilyen a röplabda is, amely nem kontaktsport, mégis hihetetlenül látványos és dinamikus, amelyet most már egyre többen felismernek hazánkban is, s nagyon sok szülő épp ezért – no meg a mindig is példaértékű közösségi élet miatt – viszi a gyermekét röplabdázni.

A sportvezető hangsúlyozta: tavaly elkészült a magyar röplabdázás 12 éves stratégiája, s az abban megfogalmazott célokat kívánja az MRSZ elérni, azaz szeretnék, ha a sportág itthon még eredményesebb, népszerűbb és fenntarthatóbb lenne, valamint a meglévő utánpótlásbázisát minőségileg magasabb szintre emelné és növelni is tudná.

A teljes beszélgetés szeptember 19-én kedden (ma) 17 óra 15 perces kezdettel tekinthető meg a Sport 1-en!