Segítség a tagszervezeteknek: Elkészült a mérési kisokos!  

A Magyar Röplabda Szövetség 2034-ig megfogalmazott kiemelt stratégiai céljai között szerepel, hogy fejlődési pályára állítsa és teljes egészében megreformálja a sportág utánpótlását. Az Egységes utánpótlás szakanyag első nagyobb volumenű projektje az úgynevezett mérési protokoll, amelynek köszönhetően képet kapunk röplabdázóink mérési adatairól, s ezáltal folyamatosan követhető a fejlődésük.

Ennek érdekében az MRSZ-ben dolgozó kollégák elkészítettek egy „Így mérjünk” kisokost, melynek segítségével a méréseket még könnyebben és pontosabban el tudják végezni a tagszervezeteinknél dolgozó szakemberek!

Adatrögzítés október 6-ig a BO-ban!  

Az MRSZ UP Szakanyag MRSZ egységes mérési protokoll – MRSZ (hunvolley.hu) link alatt található szakanyag – és a csatolt segédlet – alapján felmért adatokat kérjük, hogy minden érintett kolléga október 6-ig rögzítse a Back Office-rendszerben! Köszönjük!

Oláh Zsolt, mérési csoportvezető: – A fókusz eddig magán a játékon volt, ugyanakkor a röplabdát ma már atléták játsszák, s a sikeresség a mögötte lévő fizikai állapoton múlik. A mérési protokolltól nem fog jobban játszani a gyerek, viszont az edzőt remekül képbe helyezi a tanítványait illetően! Fontosnak tartjuk, hogy a labda nélkül is megnézzük, hogy mire képesek a fiatalok. Ha a szövetség látja ezeket az eredményeket, akkor pontosan tudja majd, milyen irányba halad a sportág fejlődése, hogy hol kell adott esetben segíteni a klubokat vagy a játékosokat. S, bizony rejtett kincsekre is bukkanhatunk, mert elképzelhető, hogy játék közben ugyan még nem jön ki egy-egy utánpótláskorú röplabdázó valós tudása, de a mérések megmutathatják, hogy ez csak idő kérdése… Szóval, a tehetséggondozás szempontjából is nagyon fontos előrelépés ez az MRSZ számára. Ami pedig a távlati terveket illeti: szeretnénk több nagy röplabdás nemzet fiataljaival is összehasonlítani a magyar játékosok mérési adatait.