Nagyszerű tapasztalatcsere a békéscsabai edzőtovábbképzésen

Az MRSZ új szakmai vezetője, Kormos Mihály, valamint Ifjabb Nagy Péter szövetségi kapitány, Hollósy László Bundesliga-vezetőedző és Tóth Gábor, a Swietelsky-Békéscsaba trénere is előadást tartott ma Békéscsabán.

A tegnapi nagysikerű sporttudományos konferencia után ma edzőtovábbképzést rendeztek Békéscsabán, az akadémiai sportcsarnokban. A program Baran Ádámnak, a BRSE klubelnökének és a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagjának a köszöntőjével kezdődött, majd a többszörös magyar bajnok edző, az MRSZ új szakmai vezetője, Kormos Mihály lépett a pódiumra, aki az „Új utak – új struktúra az MRSZ szakmai működésében” című prezentációval kezdte az előadások sorát. Ezután Ifjabb Nagy Péter, Európa Liga-ezüstérmes férfi válogatottunk szövetségi kapitánya következett, aki az idei szakmai tapasztalatokról tartott érdekes beszámolót.
Fülöp Tibor sporttudományi tanácsadó az állóképesség jelentőségéről beszélt a népes hallgatóságnak, majd az internet segítségével, online és egy rendkívül interaktív előadás formájában Hollósy László, a német élvonalban szereplő Vfb Suhl LOTTO Thüringen vezetőedzője a röplabdás technika oktatási metodikájáról osztott meg értékes gondolatokat a jelenlévőkkel.
A továbbképzés zárásaként a Swietelsky-Békéscsaba felnőttcsapatát irányító, a nyár folyamán a bolgár női válogatott mellett is dolgozó Tóth Gábor előadása következett “A VNL-ben (Nemzetek Ligája) szereplő női válogatottaknál alkalmazott csapatgyakorlatok” címmel, majd egy másik csabai kötődésű tréner, Nagy Attila utánpótlás vezetőedző gyakorlati bemutatóját láthatták az érdeklődők. Ebben a “magas labda” szituációk gyakorlása – támadásban és védekezésben – kapta a főszerepet.
A képzés a hallgatóság egyöntetű véleménye szerint elérte a célját, hiszen sok új ismerettel lettek gazdagabbak. Olyanokkal, amelyeket a jövőben a munkájuk során is fel tudnak majd használni.