U19-es válogatott: Cél az Európa-bajnokság!

Az Eb-selejtezőkre készülő U19-es válogatott is részt vett az elmúlt hétvégén rendezett kazincbarcikai felkészülési tornán, amelyen jó mérkőzéseket játszott és hasznos tapasztalatokkal gazdagodott.
A csapat számára tartott újabb összetartás az utolsó előtti volt a tétmérkőzéseket megelőzően, így a végleges keret is körvonalazódik már, s kezd összeállni a válogatott játéka is.

 

Négy és fél napot töltött az U19-es nemzeti együttes Kazincbarcikán, ahol öt edzése és ugyanennyi edzőmérkőzése volt. Először a házigazda GreenPlan-VRCK csapatával játszottak Weczera Csaba tanítványai, akik egy végletekig kiélezett találkozón, szoros játszmákban maradtak alul (0:3). Ezután az ugyancsak felnőtt Extraligás DEAC csapata következett, az első két szettben sok ki nem kényszerített hiba jellemezte a fiatalok játékát, de a harmadik játszmában a csapatot több cserével frissítve sikerült nyerni (1:2). A harmadik mérkőzése a miskolci MEAFC csapata ellen volt a válogatottnak. Itt az első játszmát sikerült megnyerni kitűnő játékkal, majd a második és harmadik játszmában azok szerepeltek inkább, akik addig kevesebb lehetőséget kaptak, ők is szépen játszottak, de sajnos a miskolciak fordítottak (1:2).

Másnap újra a Greenplan-VRCK volt az ellenfél, s ezúttal is szoros három játszmában győzött korosztályos válogatottunk ellen (0:3). A felkészülési torna zárásaként a DEAC következett. A csapat és a szakmai stáb erre a találkozóra tekintett fő mérkőzésként, itt nemcsak három játszmáig, hanem “normál” három nyert szettig tartott a küzdelem. A legerősebb felállásban játszva, az addig begyakoroltakat jól kivitelezve 3:1-es győzelmet aratott az U19-es válogatott a jó erőkből álló debreceniek ellen!

Weczera Csaba (szövetségi edző): – Nagyon jól szolgálta a felkészülésünket ez az öt nap. Jó volt látni, hogy a végére összeállt a csapat és a legfontosabbnak kikiáltott meccset sikerült megnyerni. Ez volt az első olyan összetartásunk, ahol egy főt leszámítva az Eb-selejtezőre készülő kerettel tudtunk dolgozni. A közös célunk kiharcolni a továbbjutást a selejtezőn és jó úton haladunk efelé.
A selejtezőig a mostani tábortól kezdve folyamatosan dolgozik a fiúkkal és a stábbal is az ország egyik legjobb mentáltrénere. Innentől kezdve már csak egy dolgunk van, amit el kell végezni: kijutni az EB-re, hosszú évek után újra! Másfél év alatt sokat dolgoztunk ezért és szépen összeállt a társaság! 

A válogatott kerete:
Bandi Bernát (ÉDRA – MÁV-Előre Akadémia), Béres Mátyás (DSE Röplabda Akadémia), Boldizsár Péter Andor (Kecskeméti Junior Sport), Cziczlavicz Dávid (VRCK), Kövessy Kristóf (Pénzügyőr SE), Laczó Bálint (Kaposvári RSE), Mihalovits Péter Marcell (Pénzügyőr SE), Szalai Kristóf József (Pénzügyőr SE), Székely Péter Trevisz (Pénzügyőr SE), Tepszis Ákos (ÉDRA – MÁV-Előre Akadémia), Tóth Kristóf (Pénzügyőr SE), Varga Péter (Kecskeméti Junior Sport), Zeitler Mihály (Pénzügyőr SE)

Szakmai stáb:
Weczera Csaba (vezetőedző), Gazsi Péter (edző), Szórád Judit (masszőr), Kabarcz Zoltán (mentáltréner), Kamen-Juhos Ildikó (technikai vezető)