Hatalmas magyar siker a strandröplabdázóknál

Tari Bence és Veress Ákos bronzérmes lett az U18-as Európa-bajnokságon Madridban. A magyar páros 6 győzelemmel és 1 vereséggel zárta a nívós kontinenstornát. A bronzmérkőzésen a holland Van der Wel, Sonneville kettős ellen nyertek a mieink 2:0-ra (23, 14). A Soós Izsák által irányított Tari, Veress duó történelmet írt, hisz a szakág első magyar Eb-érmét szerezte.

Egészen parádés az a teljesítmény, amelyet a Tari, Veress páros nyújtott a Madridban zajló korosztályos kontinenstornán. A fiúk augusztus 24-én , szerdán a csoportküzdelmekkel kezdtek, és veretlenül jutottak tovább a nyolcaddöntőbe. A francia Duval, Deneuville kettőst 2:0-ra (15, 16), az osztrák Meier, Wirtz párost 2:1-re (-13, 18, 7), míg a portugál Pedrosa, Gustavo alkotta duót ugyancsak 2:1-re verték (-17, 13, 8) Utóbbi kettőnél hatalmas fegyvertény, hogy hátrányból fordítottak.

A sikeres csoportkör után következett az egyenes kieséses szakasz, amelyben játszmát sem vesztett az elődöntőig vezető úton Tari Bence és Veress Ákos! A legjobb 16 között az Ürpus, Kurik észt (9, 14), a negyeddöntőben pedig a Hänninen, Viljamaa finn (9, 14) kettős ellen nyertek 2:0-ra.

5 csodálatos győzelem után az elődöntőben a Napier, Brinck dán párossal vívott végletekig kiélezett mérkőzést a magyar duó, ám a győzelmet a dánok szerezték meg (-22, -22), így a Tari, Veress páros a bronzéremért szállhatott harcba. A harmadik helyért vívott mérkőzést egy szoros és egy könnyebb szettben nyerte a magyar páros 2:0-ra (23, 14), ezzel pedig történelmet írt Tari Bence és Veress Ákos, hiszen a szakág első Európa-bajnoki érmét szerezték.

Szívből gratulálunk fiúk!!!