Akik ezen az Eb-n robbanhatnak be: Berkó Lili és Glemboczki Zóra

Csütörtökön megkezdi szereplését az Európa-bajnokság belgiumi csoportjában a női röplabda-válogatott. Az Eb-keret mind a 14 játékosával készítettünk interjút még az elutazás előtt. Ezúttal két Eb-újonc következik: a Swietelsky-Békéscsaba 23 éves szélső ütője, Glemboczki Zóra, valamint az MTK-t erősítő 20 éves feladó, Berkó Liliána. Mindketten idén mutatkoztak be a válogatottban, s mindkettőjük képes arra, hogy szép pillanatokat okozzon a magyar a szurkolóknak. 

GLEMBOCZKI ZÓRA nyilatkozatában elmondta, hogy keményen dolgoznak, készülnek az Eb-re július 10-e óta. Azt külön kiemelte, hogy nagyon szeret ebben a csapatban játszani, hisz hamar befogadták a társak, jó a közeg, ami egy ilyen fontos torna előtt, mint az Európa-bajnokság sokat jelenthet. Ami a játékot illeti: szerinte a nyitás és a nyitásfogadás, valamint a jó blokkvédekezés lesz a legfontosabb a magasabban jegyzett csapatok ellen is.

BERKÓ LILIÁNA úgy szeretne hazajönni erről az Európa-bajnokságról, hogy legbelül azt érzi, mindent megtett, a legjobbját nyújtotta, amivel segített a válogatottnak. Fontosnak tartja, hogy vannak a keretben tapasztalt játékosok is, akiktől sokat tanulhat. A fiatal feladó óriási megtiszteltetésnek nevezte a kerettagságot, amiért minden edzésen igyekezett – és igyekszik a jövőben is – tudása legjavát nyújtani. Gyerekkori álma teljesült azzal, hogy a felnőtt válogatottal Eb-n vehet részt, amelyen – különösen a belgák elleni meccsen – teltházat és remek hangulatot vár.

További részletek az MRSZ facebook és instagram oldalán!

A magyar válogatott Eb-csoportmeccsei, Gent 

aug. 17.: HUN-BEL 20.00

aug. 19.: UKR-HUN 17.00

aug. 20.: HUN-POL 20.00

aug. 22.: SLO-HUN 17.00

aug. 23.: HUN-SRB 20.00

A magyar női röplabda-válogatott Európa-bajnoki kerete 

centerek: Kump Alíz (Swietelsky-Békéscsaba), Lászlop Alexandra (Fatum-Nyíregyháza), Nacsa-Pekárik Eszter (Szent Benedek RA), Pintér Andrea (Swietelsky-Békéscsaba)

feladók: Berkó Liliána (MTK Budapest), Boskó Ágnes (UTE)

feladó-átlók: Németh Anett (Pinerolo, olasz), Petőváry Panni (ASP Thetisz, görög), Vezsenyi Adrienn (MÁV Előre SC)

liberók: Kertész Petra (Swietelsky-Békéscsaba), Tóth Fruzsina (Fatum-Nyíregyháza)

ütők: Glemboczki Zóra (Swietelsky-Békéscsaba), Kiss Gréta (SC Potsdam, német), Török Kata (Vasas Óbuda)