DRK Strandröplabda ob-döntő: Hajós és Stréli, valamint Vaida és Villám a bajnok

Vasárnap az elődöntőkkel és a helyosztókkal befejeződött az idei felnőtt DRK strandröplabda országos bajnokság döntője a Lupa Beachen. A győzelmet három címvédő és egy korábbi bajnok szerezte meg: a férfiaknál ötödször győzött Hajós Artúr és Stréli Bence, míg a nőknél Villám Lilla sorozatban harmadszor, de ezúttal új párral, a 2020-as győztes Vaida Beátával diadalmaskodott.

 

Az első elődöntőben megszületett az első meglepetés, hiszen a csepeli és az abádszalóki ob-fordulón második Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi – akik ezeken a tornákon legyőzték mostani ellenfelüket – ezúttal kétszettes vereséget szenvedett Windisch Kingától és a tavalyi ezüstérmes Kun Stefániától. A másik női elődöntőben viszont az idei három ob-fordulót megnyerő Vaida Beáta és Villám Lilla magabiztosan győzött Juraszik Patrícia és Lilla húga, Villám Csenge ellen.

A Vasvári testvérek aztán az éremmeccsen javítottak Juraszik és Villám ellen, így megismételték 2020-as eredményüket. A döntő viszont a vártnál szorosabban alakult, mert Kun és Windisch folytatta az elődöntőbeli remeklését és végig szorongatták Vaidáékat. A végjátékban azonban rendre utóbbiak voltak jobbak, s végül 21:18-ra és 22:20-ra (itt előbbieknek játszmalabdája is volt) megnyerték a találkozót.

A férfiaknál Hajósék egy könnyedén megnyert első szettet követően a másodikban kikaptak Frányó Csanádtól és Papp Mátyástól. A harmadikban azonban megint a magabiztosan játszottak és kiharcolták a döntőbe kerülést, míg a másik ágon a két éve ezüstérmes Szabó Vilmos ezúttal Fazekas Balázs oldalán győzött Dóczi Domonkos és Petik Csanád ellen.

Sokáig úgy tűnt, hogy a bronzmeccset hozni fogja az abádszalóki győztes Frányó és Papp, hiszen a megnyert első szettet követően a másodikban is vezettek 13:8-ra, s a végén is több mérkőzéslabdájuk volt, azonban Dóczi és Petik egy pillanatra sem adta fel, végül megnyerték a második játszmát és a harmadikban is vezettek 13:9-re, amikor egy szerencsétlen esés után kiújult Frányó térdsérülése (emiatt a csepeli tornát is fel kellett adniuk), hordágyon kellett levinni a fiatal játékost és így játék nélkül ért véget a találkozó. A döntőben aztán elmaradt a nagy csata, Hajós és Stréli magabiztosan 21:14-, 21:10-re hozta a meccset és gyűjtötte be ötödik, sorozatban pedig negyedik bajnoki címét.

 

DRK strandröplabda ob-döntő, Lupa Beach
Férfiak:
1. Hajós Artúr, Stréli Bence (SRSE)
2. Fazekas Balázs (Strandsport SE), Szabó Vilmos (ÉDRA)
3. Dóczi Domonkos, Petik Csanád (SRSE)
4. Frányó Csanád (SRSE), Papp Mátyás (Ball SC)

Nők:
1. Vaida Beáta, Villám Lilla (ÉDRA)
2. Kun Stefánia (SRSE), Windisch Kinga (Gödöllői RC)
3. Vasvári Eszter, Vasvári Zsófi (Vasas)
4. Juraszik Patrícia, Villám Csenge (Gödöllői RC)