U19-es vb: Kiss Lilla is a fedélzeten

A szombati mérkőzésen megsérült Radnai Lili helyére a kecskeméti Kiss Lillát hívta be Kőnig Gábor szövetségi edző. A felnőtt válogatottal az Európa-bajnokságra készülő Kiss Gréta húga a ma esti mérkőzésen még nem biztos, hogy pályára léphet, az egyenes kieséses szakaszban viszont mindenképpen számíthat rá a szakember.

 

A tegnapi, Egyiptom elleni fantasztikus fordítás sajnos vezéráldozattal is járt: a harmadik játszmában megsérült ugyanis a kaposvári négyesütő, Radnai Lili térde. 17:17 után éppen ő szerezte meg a mieink vezető pontját, amikor a földre érkezés után fájdalmas arccal terült el. A játékost ölben kellett levinni a pályáról, ám néhány percnyi ápolás után végül a saját lábán tudta elhagyni a csarnokot.

Sérülése sokkolta a csapattársakat, így nem csoda, hogy a következő négy pontot az egyiptomiak szerezték, ám amikor a társak látták, hogy lábra állt, az megsokszorozta az ő erejüket is és meg tudták fordítani a játszmát, majd a mérkőzést is. Kőnig Gábor a meccs után elmondta, hogy szerinte ez volt a fordulópontja a szombati találkozónak.

Sajnos még nincs pontos információ a játékos állapotáról, vasárnap délelőtt esik majd túl az MRI-vizsgálaton a szegedi kórházban, s csak ennek kiértékelése után lehet majd felállítani a diagnózist, az persze biztos, hogy a továbbiakban már nem léphet pályára a vb-n.

Viszont van lehetőség behívni a helyére másik játékost, s ezzel a magyar csapat élni is kíván: az eredeti 12-es keretből kimaradó négyesütőt, a kecskeméti Kiss Lillát nevezi be a szövetség a folytatásra. Az még nem teljesen világos, hogy a szabályok szerint már a mai – a csoport második helyéről döntő – Argentína elleni mérkőzésen is pályára léphet-e a négyesütő, de az egészen biztos, hogy a hétfői nyolcaddöntőben és a további mérkőzéseken már számíthat a játékára a szövetségi edző.

 

Augusztus 6., vasárnap
18:00 Magyarország – Argentína (Tv: M4 Sport+)

Jegyek ITT:
https://www.eventim.hu/hu/jegyek/fivb-girls-u19-world-championship-szeged-pick-arena-616492/event.html