U20-as strandröplabda ob: dupláztak az U22-es bajnokok

Befejeződött a Budapest Beach Arénában az U20-as strandröplabda országos bajnokság döntője. Az aranyérmeket azoknak a párosoknak a nyakába akasztották, amelyek az U20-as ob-n is győzni tudtak, azaz a fiúknál a Borbély Boldizsár és Niemeier Lukas, a lányoknál pedig Kun Stefánia és Vasvári Zsófi diadalmaskodott. Niemeiernek ráadásul ez idén már a harmadik bajnoki címe, hiszen az U18-asoknál is ő lett az aranyérmes.

 

Pedig már az elődöntőben összeakadtak a korábbi bajnok, s ugyancsak favoritnak számító Tari Bence, Veress Ákos kettőssel, azonban két szoros játszmában így is Borbély Boldizsár és a még mindössze 16 éves Niemeier Lukas diadalmaskodott, a fináléban pedig az első helyen kiemelt, s az U22-es fináléban is ezüstérmes Polgár Levente és Udvarhelyi Márton várt rájuk. Az első játszmát vert helyzetből fordították meg, a másodikban viszont ők álltak jobban, mégis elvesztették. A döntő szettben sokáig fej fej mellett haladtak, a végén azonban Niemeierék tudása dominált, s így az U22-es bajnoki cím után az U20-as aranyat is bezsebelték, ráadásul Niemeiernek idén ez már a harmadik, hiszen az U18-asoknál Veress Ákos oldalán diadalmaskodott. Utóbbi meg Tarival a bronzot szerezte meg, miután a 3. helyért Bandi Bernát és Tálos Péter ellen nyertek.

A lányok elődöntőjében az U22-es negyeddöntő ismétlődött meg. Akkor Kun Stefánia és Vasvári Zsófi egyetlen szettet veszített a tornán, azt éppen a mostani elődöntős ellenfelükkel, Breuer Mirtillel és Kristóf Dórával szemben. Utóbbiaknak nem sikerült a visszavágás, mert most két sima játszmában nyertek az amúgy ebben a korosztályban címvédő lányok. A fináléban az a Gubik Hanna volt az egyik ellenfelük, aki eggyel feljebb is döntős volt, ezúttal azonban az U18-as aranyérmes Szabó Anna volt a párja. Utóbbiak a játszmák elején rendre meglepték riválisukat, több ponttal is elmentek, s mindkét technikai szünetben 12:9 volt a javukra, ám a pihenő rendre a másik csapatnak tett jót, amely ezeket követően gyorsan ledolgozta hátrányát, fordított és bezsebelte ezt a bajnoki címet is. A bronz Breueré és Kristófé lett, akik a 3. helyért lejátszott meccsen a másik U22-es ezüstérmest, Réthelyi Orsolyát, illetve Honti-Majoros Chiarát győzték le.

 

U20-as strandröplabda ob (Budapest Beach Aréna)
Fiúk:
1. Borbély Boldizsár, Niemeier Lukas (Strandröplabdázásért SE)
2. Polgár Levente, Udvarhelyi Márton (Strandröplabdázásért SE)
3. Tari Bence, Veress Ákos (Strandröplabdázásért SE)
4. Bandi Bernát, Tálos Péter Arnold (ÉDRA)

Lányok:
1. Kun Stefánia (SRSE), Vasvári Zsófi (Vasas)
2. Gubik Hanna (ÓSSC), Szabó Anna (Gödöllői RC)
3. Breuer Mirtill, Kristóf Dóra (Gödöllői RC)
4. Honti-Majoros Chiara (Strandsport SE), Réthelyi Orsolya (ÓSSC)