U19-es válogatott: Nagyszerű bemutatkozás a szegedi világbajnokságon!

A játék minden elemében jobban teljesítő magyar U19-es leány röplabda-válogatott 3:0-ra nyert Chile ellen az első világbajnoki csoportmérkőzésén, Szegeden. Szerdán ugyancsak 18 órakor a négyszeres világbajnok Kína lesz a mieink ellenfele a Pick Arénában.

Jegyek ITT: https://www.eventim.hu/hu/jegyek/fivb-girls-u19-world-championship-szeged-pick-arena-616492/event.html

Magyarország-Chile 3:0 (17, 11, 18)

Magyarország: Jámbor 11, Radnai Li. 11, Tóth S. 2, Nagy S. 8, Radnai Lu. 4, Erőss M. 16. Csere: Baksa (liberó), Tarr H. 1, Gergácz 1, Botyánszki, Fekete F., Vértes. Szövetségi edző: Kőnig Gábor

1. játszma: Nyolc-hatnál még Chile vezetett kettővel, de aztán a magyar csapat egyenlített Radnai Lili pontjával, majd Tóth Sára ászával 13-11-nél már a mieink voltak kétpontos előnyben. Erőss Mirtill harmadik (!) ásznyitásával 19-15-nél pedig már négy volt a különbség, amelyet a játszma hajrájában még tovább sikerült növelni. Erős mellett Jámbor is látványos pontokkal járult hozzá a nyitószett 25-17-es sikeréhez, 1:0.

2. játszma: Ez a szett volt a legsimább, ami annak köszönhető, hogy a magyar csapat rendkívül pontosan és nagyon kevés hibával játszott. A nyitások agresszívek voltak és a nyitásfogadásban sem volt kivetnivaló, az ütések precízsége is tapsot érdemelt a közönség részéről. Kőnig Gábor a szett hajrájában cserélt először: Tarr Hajnalka és Vértes Szonja érkezett, mindketten hozzá tudtak tenni az eredményes csapatjátékhoz, 25-11, 2:0!

3. játszma: Egy picit ráijesztett a chilei csapat a magyarra, hisz két hazai pont után csinált egy 7-1-es sorozatot, de 10-8-nál már csak kettő volt közte, Jámbor pontjával pedig sikerült az egyenlítés, sőt Radnai Luca kiváló centermunkája után már magyar előnyt mutatott az eredményjelző. 16-12-nél Gergácz érkezett, aki egy fantasztikus nyitássorozatot mutatott be, megdolgoztatta az ellenfél fogadójátékosait és ászt is ütött. 21-12 után már nem volt kérdés, Kőnig Gábor pedig arra is figyelt, hogy minden játékosa bemutatkozhasson már az első vb-meccsen, hisz Fekete és Botyánszki is beállt az utolsó percekre. A meccs végül Jámbor tökéletes éles keresztütésével dőlt el, 25-18, 3:0.

Kőnig Gábor: – “Az első, nagyon fontos lépést megtettük, győzelemmel kezdtük a vb-t. A kezdeti megilletődöttség után gyorsan magunkra találtunk, jó nyitásokkal, remek blokkmunkával átvettük az irányítást. Erőt, magabiztosságot, önbizalmat sugároztak a lányok, ez mindenképpen biztató a folytatásra nézve, de sorozatban jönnek a mérkőzések, így nincs sok idő megünnepelni a sikert, az öltözőben máris a következő, Kína elleni összecsapásra helyezzük a hangsúlyt. Az ázsiaiak ellen nyilván jóval több kell, de biztos vagyok benne, hogy megnehezítjük a címvédő dolgát. Ígérem, nem feltett kézzel megyünk ki a pályára.”