Niemeier és Veress, valamint Szabó és Zolnai az U18-as bajnokok

Befejeződött a strandröplabda U18-as országos bajnokság döntője a Kőér utcai Budapest Beach Arénában. A fiúknál Niemeier Lukas és Veress Ákos, a lányoknál Szabó Anna és Zolnai Flóra szerezte meg az aranyérmet.

 

A fiúknál az a két páros jutotta a fináléba, amely az első két helyen volt kiemelve. Az idén már az U22-es bajnokságot is megnyerő Niemeier Lukas, illetve a címvédő Veress Ákos ellenfele Sárik-Veress Marcell és Zeitler Mihály lett, de előbbiek – ahogyan az egész torna során – ellenállhatatlanul játszottak és két sima szettben diadalmaskodtak. A harmadik helyet Laczó Bálint és Csordás Bertalan szerezte meg Németh Áron és Péter Arnold ellenében.

A lányoknál viszont borult a papírforma, mert az első helyen kiemelt, tavalyi U16-os bajnok Breuer Mirtill és az egy éve U18-as bronzérmes Uhlmann Fanni az elődöntő harmadik játszmájában elvérzett a korábbi U14-es aranyérmes Báder Júlia, illetve a tavalyi U16-os bronzérmes Németh Zina ellenében. Utóbbiak ellenfele a „csak” második kiemelt, de korosztályos ranglistavezető, tavaly U22-es bajnok és felnőtt ob-ezüstérmes Szabó Anna, valamint az első ob-fináléját játszó Zolnai Flóra voltak, akik viszont a fiúkhoz hasonlóan szettvesztés nélkül jutottak el a fináléig, ráadásul a csoportdöntőben egyszer már legyőzték Báderéket. Az első játszmát ezúttal is magabiztosan nyerték, a másodikban azonban nem tágított a rivális, sőt 19:18-ra még ők vezettek. Ezt követően azonban sorozatban három pontot szerzett Szabó és Zolnai, ezzel pedig ők lettek a bajnokok. Az első kiemelt viszont végül még a dobogóról is lemaradt, mert a bronzmeccsen kikaptak Farkas Izabellától és Varga Kingától.

Folytatás kedden ugyanitt az U20-as bajnoksággal.

 

U18-as strandröplabda ob (Budapest Beach Aréna)
Fiúk:
1. Niemeier Lukas, Veress Ákos (Strandröplabdázásért SE)
2. Sárik-Veress Marcell (Vasas), Zeitler Mihály (Pénzügyőr SE)
3. Laczó Bálint, Csordás Bertalan (Kaposvári RSE)
4. Németh Áron (Pénzügyőr), Péter Arnold (ÉDRA)

Lányok:
1. Szabó Anna (Gödöllői RC), Zolnai Flóra (ÉDRA)
2. Báder Júlia, Németh Zina (UTE)
3. Farkas Izabella (Penta-KSE), Varga Kinga (Beach Sport)
4. Breuer Mirtill (Gödöllői RC), Uhlmann Fanni (Beach Sport)