Két szettes hátrányból győzött a női válogatott

19.05.2017, Sporthalle Berg Fidel, Muenster Volleyball, Länderspiel / Laenderspiel, Deutschland vs. Ungarn Foto: Conny Kurth / www.kurth-media.de

Felkészülési mérkőzésen, 0:2-ről fordította a maga javára az eredményt a magyar női röplabda válogatott Szlovénia ellen. A Mariborban rendezett találkozó mindkét együttes számára főpróba volt a jövő heti világbajnoki-selejtező torna előtt. A magyar csapat szerdától Eszéken lép majd pályára, a lányok hétfőn utaznak tovább Mariborból Horvátországba. A szombat délutáni összecsapáson Szakmáry Gréta volt a mieink legeredményesebb játékosa 17 pontjával.

Női felkészülési mérkőzés

Szlovénia – Magyarország 2:3 (13, 15, -21, -20, -17)

Szlovénia: Mori 2, Mlakar 18, Scuka 14, Planinsec 7, Sobocan 11, Grudina 9. Csere: Pahor (liberó), Mazej (liberó), Mihevc 3, Blagne 6, Mihalinec 1, Najdic 1, Pintar 3, Tanaskova 4. Szövetségi kapitány: Alessandro Chiappini.

Magyarország: Szakmáry 17, Soós N. 6, Dobi 10, Liliom 5, Nagy E. 10, Bleicher R. 2. Csere: Kötél D. (liberó), Kötél Zs. 2, Leidgeb 3, Dékány 12, Pallag. Szövetségi kapitány: Alberto Salomoni.

Alberto Salomoni: – Nagyon különleges mérkőzés volt ez. Az első két szettben nagy nyomás alatt voltunk: az ellenfél diktált, és úgy tűnt, mi még aludtunk a pályán. Ezután kezdtünk el jobban és eredményesebben játszani. Változtattunk a felálláson, jó ritmusban röplabdáztunk, és végül 3:2-re nyertünk. A világbajnoki-selejtező torna előtt tanulságos időszakot zártunk. Elgondolkodtató, hogy nehezen lendülünk játékba a mérkőzéseken, viszont nagy pozitívum, hogy nem adjuk fel, el tudjuk kapni mérkőzés közben a ritmust, és arra is képesek vagyunk, hogy komolyabb hátrányból kiharcoljuk a győzelmet.