U22-es ob: a lányoknál papírforma, a fiúknál bombameglepetés

Kedden és szerdán rendezték meg Csepelen a Koperdák László és Bóta Enikő U22-es országos bajnokságokat. A fiúknál a Niemeier/Borbély, a lányoknál a Kun/Vasvári párosok nyertek.

 

Előbbieknél gyakorlatilag az a négy páros jutott az elődöntőbe, akik erre a legesélyesebbek voltak, azonban ott már borult a papírforma, ugyanis a 18 éves Borbély Boldizsár és a mindössze 16 esztendős Niemeier Lukas előbb a legutóbbi U18-as MEVZA-tornán aranyérmes Tari Bencét és Veress Ákost, majd a fináléban Udvarhelyi Mártont és Polgár Leventét is legyőzte, így megszerezve az U22-es bajnoki címet. Az SRSE-s házidöntő mellett a dobogó harmadik fokára viszont az ÉDRA kettőse, Szabó Vilmos és Tálos Péter állhattak fel.

A Koperdák László U22-es fiú ob végeredménye:
1. Borbély Boldizsár, Niemeier Lukas (SRSE)
2. Polgár Levente, Udvarhelyi Márton (SRSE)
3. Szabó Vilmos, Tálos Péter (ÉDRA)
4. Tari Bence, Veress Ákos (SRSE)

A lányoknál az első helyen kiemelt címvédő Kun Stefánia és a korábbi győztes Vasvári Zsófia a negyeddöntőben némileg megizzadt a tatai ob-fordulón negyedin Breuer Mirtill és Kristóf Dóra ellen – a végső győztes kettős ezen a meccsen veszített egyedül játszmát – és bár az elődöntőben Balogh Borbála és Varga Kinga is közel állt a szettgyőzelemhez ellenük, végül meg sem álltak az aranyéremig, a fináléban már magabiztosan győzve Gubik Hanna és Réthelyi Orsolya ellen. A bronzmeccset végül nem játszották le, mert a másik címvédő, Szabó Anna, illetve Ratkai Panna közül utóbbi az elődöntő egyik labdamenetében egy rossz mozdulat után nem akart megkockáztatni egy esetleges sérülést és párjával inkább visszalépett a további küzdelmektől.

A Bóta Enikő U22-es lány ob végeredménye:
1. Kun Stefánia (SRSE), Vasvári Zsófia (Vasas)
2. Gubik Hanna, Réthelyi Orsolya (ÓSSC)
3. Balogh Borbála (ÓSSC), Varga Kinga (Beach Sport)
4. Ratkai Panna, Szabó Anna (Gödöllői RC)

Már túl vagyunk az U16-os bajnokság első napján is, ahol mindkét nemben kialakult a legjobb nyolc mezőnye, eddig különösebb meglepetés nélkül. A verseny eredményeit IDE kattintva követhetik figyelemmel.