Strandröplabda ob: 156 év volt egyszerre a pályán

Lezajlott a tatai strandröplabda ob-forduló első napja, amelyen kiderült, hogy mely 4-4 páros csatlakozhatott a főtábla első 12 kiemeltjéhez, illetve megrendezték az U16-os lányok ob-fordulóját is.

 

A férfiak főtáblás mezőnye végül két korábbi országos bajnokkal bővült, hiszen a selejtező első fordulójában a 2014-es és 2017-es bajnok Nacsa Gábor, illetve a 2015-ös győztes Soós Izsák előbb legyőzte utóbbi párosbajnoktársát, Meszlényi Tamást, illetve Krekk Zoltánt, majd Farkas Mihály és Honti Richárd ellen is diadalmaskodtak. Utóbbi mérkőzés gyaníthatóan rekordot hozott hiszen a négy pályára lépő játékos összéletkora nem kevesebb, mint 156 év volt.

A selejtezőben elsőként kiemelt pároson kívül a férfiaknál a papírformának megfelelően még a harmadik Ghazal Jamil és Solti Péter is beverekedte magát a főtáblára, az viszont kisebb meglepetést okozott, hogy a 7. kiemelt Buczkó Alexander és Sárik-Veress Marcell, illetve a 13. Sándor Bence és Tordai Ábel is kiharcolta ugyanezt.

A hölgyeknél csak egy ilyen jellegű meglepetés volt, mégpedig az, hogy a selejtezőben 12. helyre rangsorolt Kovács Kata és Tátrai Nikolett a döntő szettben 16:14-re legyőzte Horváth Dórát és a tavalyi ezüstérmes Szabó Annát. A másik három főtáblás helyet a legjobb háromba rangsorolt Balogh Borbála és Varga Kinga, Uhlmann Fanni és Pap Zorka, illetve Divényi Zita és Réthelyi Zsófia vitte el.

Lezajlott az U16-os lányok ob-fordulója is, amelyen Dibusz Viktória és Matkovics Alma szerezte meg az első helyet, a döntőben Honti-Majoros Kárment és Horváth Karolinát legyőzve. A bronzérem Bosch Rebeka és Szatmári Csenge nyakába került, akik Kiss-Bertók Emese és Ködöböcz Emma ellen diadalmaskodtak három játszmában.

 

A szombati versenynap mérkőzéseinek eredményeit az alábbi linkre kattintva követhetik:
2023_OB_1.forduló_Tata – Google Táblázatok