Kijelölték a magyar válogatottat a Nemzetek Kupájára

A hétvégén a Kőér utcai Budapest Beach Arénában rendezik a strandröplabda Nemzetek Kupája olimpiai selejtező budapesti tornáját, amivel párhuzamosan U14-es és U18-as 5*-os utánpótlásversenyeket is rendeznek.

 

A Nemzetek Kupájában a férfiak Franciaországgal, Csehországgal, Portugáliával és Észak-Írországgal szerepelnek egy csoportban, míg a nők Olaszországgal, Ausztriával, Angliával és Horvátországgal küzdenek majd meg a továbbjutást jelentő első helyért.

A magyar válogatott szövetségi kapitányai, Buday Balázs és Gubik János kijelölte a Magyarországot képviselő két-két párost.

A férfiaknál a jelenleg legerősebb és legmagasabban jegyzett kettős, a négyszeres országos bajnok Hajós Artúr és Stréli Bence, valamint a Strandröplabdázásért SE másik párosa, a Tahitin rendezett Futures tornán 5. helyezett Petik Csanád és Dóczi Domonkos veszi majd fel a harcot az ellenfelekkel.

A nőknél a legutóbbi két bajnoki címet megnyerő Villám Lilla (ÉDRA) és a 2021-es ob-döntőn ezüstérmes Szabó Adrienn (Penta-KSE) – akik első magyar párosként megnyerték a tavaly őszi bibionei Beach Volley Maratont – valamint a Gödöllői RC versenyzői, Windisch Kinga és Villám Lilla húga, Csenge képviseli majd színeinket.

A válogatottakban két-két páros játszik egy-egy mérkőzést, 2:0-nál vége a találkozónak, 1:1-nél pedig jön egy mindent eldöntő meccs, ahol a kapitányok jelölik ki a pályára lépő versenyzőket. A verseny szombaton és vasárnap zajlik majd 9 órától, de a pontos program csak péntek este derül majd ki.

A Nemzetek Kupájával egy időben 5*-os korosztályos bajnoki fordulót is rendeznek a helyszínen. Pénteken az U18-as fiúk, szombaton az U14-es fiúk és lányok, vasárnap pedig az U18-as lányok lépnek majd homokra.

Az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók:
1. Lebonyolítás
Valamennyi versenyszám (U18 fiú 5*; U14 fiú és lány 5*; U18 lány 5*) lebonyolítás-tervezete az alábbi linken érhető el:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Nyt7dHgLe8eQoNJZdrwtf_oAz7P0SaSn/edit?usp=sharing&ouid=114886696086727577667&rtpof=true&sd=true
A dokumentum a versenynapok során folyamatosan frissül, így itt és a hunvolley.info oldalon egyaránt követhetők az eredmények.
A lebonyolítás-tervezetek a versenykiírásnak megfelelően az adott versenynap előtti 2. naptári nap 18:00-kor válnak véglegessé. (Eddig a pillanatig tehát változhat, hogy ki mikor játszik.)

2. Érkezés, regisztráció
– U18 fiúk részére: 8:00 és 10:15 között (legkésőbb a páros első mérkőzése előtt 30 perccel)
– U14 fiúk részére: 8:00 és 8:45 között (legkésőbb a páros első mérkőzése előtt 30 perccel)
– U14 lányok részére: 12:20 – 14:10 között (legkésőbb a páros első mérkőzése előtt 30 perccel)
– U18 lányok részére: 8:00 – 10:40 között (legkésőbb a páros első mérkőzése előtt 30 perccel)

3. Mez
A Strandröplabda Utánpótlás Magyar Bajnokság versenykiírása értelmében a bajnokság valamennyi mérkőzésén egységes mez (felső és alsó) viselése kötelező a párosok számára. Egységes mezről a játékosok, illetve egyesületük kötelesek gondoskodni.

4. Étkezés
Az étkezésről a játékosoknak/egyesületüknek kell gondoskodni. A sporttelep területén büfé üzemel.

5. Parkolás
A sporttelep közvetlen közelében a parkolás ingyenes. A Kőér utcai főbejáraton behajtva a sporttelep területén a parkolás díjköteles.
A Basa utca felől a sporttelepre behajtani szigorúan tilos.

6. Kapcsolattartó
A hétvégi versenyek versenyigazgatója Takács Gergely lesz: geri820923@gmail.com; +36 20 561 5580.

Valamennyi versenyről készülnek majd hivatalos fotók, melyek a Beach Volleyball Hungary Facebook oldal albumai között lesznek megtekinthetők:
https://www.facebook.com/BeachVolleyballHungary