A röplabdázás ünnepe 2017 percben

Ezúttal is Érd adott otthont Magyarország egyik legnagyobb sportági eseményének, amely most már 2017 perc röplabda néven “futott”.

Tíz csapat több mint 110 játékosa lepte el az érdi Körősi Csoma Sándor Általános Iskola sportcsarnokát, ahol közel 34 órán át folytak a küzdelmek. A körmérkőzéses rendszerű tornán egy összecsapásra 45 perc jutott. A feszített tempójú eseményen fiatalok-idősek, amatőrök és élvonalbeli játékosok is részt vettek, megmérkőzvén a végső győzelemért. Az utolsó órákra már eldőlt, hogy az “Ádi és a mókusok” csapata hódítja el majd a trófeát, így ők játszhattak a Senior válogatottal. A fáradt fiatalok 1-1-es döntetlent játszottak az idősebb generáció tagjaival, de ez már csak amolyan hab volt a tortán. A díszes díjátadón jelen volt több a tavalyi riói nyári játékokon is érdekelt sportoló. Imre Géza párbajtőröző mellett Krajnyák Zsuzsanna és Dani Gyöngyi is átadta az érmeseknek, valamint a győzteseknek járó érmeket, okleveleket. Ugyancsak megtisztelte a rendezvényt minden idők legsikeresebb magyar női röplabda szövetségi kapitánya, dr. Kotsis Attiláné Kincses Gabriella is. A sportolók, az edzők és a vezetők véleménye szerint is ennek az eseménynek a legnagyobb győztese – a játékosok mellett – egyértelműen a röplabda volt, és remélhetőleg az lesz 2018-ban is…

Dömötör László (Az esemény főszervezője): “2009-ben kezdtük el a tornát szervezni, és az akkor határoztuk el, hogy mindig annyi percig fog tartani az esemény, amilyen évet írunk. Nagyon örülök, hogy ebben az évben is sikeresen zajlott le a torna”

Ludvig Zsolt (A Magyar Röplabda Szövetség főtitkára): “A Szövetség mindenféleképpen támogatja az ilyen jellegű kezdeményezéseket, és mivel ez az esemény kiemelkedő az amatőr és mix röplabdázás életében, ezért támogatjuk különböző ajándékokkal, díjakkal a szervezők és a versenyzők munkáját. Remek felhívása a sportágnak, hiszen bárki megmutathatja magát a pályán.”

Pető Levente (A legjobb férfi játékos): “A bioritmusomnak az elmúlt években nem tett jót a torna, de ezen a hétvégén négy órát tudtam aludni, ami elegendő volt. A viadalt megnyerve elégedett lehetek a teljesítményükkel, hiszen nálunk legtöbben a Budapest Bajnokságban szerepelnek, míg az ellenfeleknél voltak élvonalbeli játékosok is.”

Végeredmény:
1. Ádi és a mókusok
2. GAME-kapocs
3. Nekem mindegy
4. Torrente
5. Strand ma nem jó
6. First Time
7. Duna Delta
8. Túr-mix
9. Általános Elektromos
10. Egyveleg

Különdíjasok
Legjobb női játékos: Császár Norina
Legjobb férfi játékos: Pető Levente
Legjobb érdi női játékos: Tombor Bori
Legjobb érdi férfi játékos: Mészáros József